AKP İl Başkanı Karadağ, Türkiye Cumhuriyeti’nin 94. Kuruluş Yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Karadağ mesajında şu görüşleri dile getirdi:

“Bugün, şanlı bir tarihi ve gıpta edilecek bir medeniyet birikimine sahip olan milletin, istiklal ve özgürlüğünün sembolü olmuş, millet olarak istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştırmamızın ardından ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıldönümüdür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onunla beraber şanlı bir kurtuluş mücadelesi veren silah arkadaşları çok büyük zorlukların ve imkânsızlıkların üstesinden gelerek ve her türlü farklılığımızı sıcak bir kardeşlik ve milli idealler doğrultusunda zenginliğe dönüştürerek 29 Ekim 1923’de ilan ettikleri Cumhuriyet, bugün de aynı ideallere sahip yeni nesillerin omuzlarında yükselmeye devam etmektedir.

Cumhuriyetimizi, çağın gerekleri karşısında sürekli yenileyip geliştirmek ve evrensel demokrasinin değerleriyle taçlandırmak, bizim için asla vazgeçilemeyecek hedeflerin başında gelmektedir.

Milletin kendini ilgilendiren kararlarda bizzat söz sahibi olması Cumhuriyetimizin en büyük teminatıdır. Cumhuriyet başarısını ve gücünü bu kuruluş felsefesinden ve kararlılığından almıştır. Cumhuriyetle birlikte tarih sahnesindeki yürüyüşünü büyük adımlarla sürdüren milletimiz, zamanla cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırarak muasır medeniyet hedefine ulaşma yolunda büyük mesafe almıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle, öncelikle tüm hemşerilerimizin, ülkemizin ve aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, Cumhuriyeti kurarak bize emanet eden büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyetimizin 94. yılının ülkemiz için kardeşlik, huzur, barış, refah ve mutlulukla dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum."

Editör: TE Bilisim