Serginin açılışına Vali Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı J.Alb. Fatih Üstündağ, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, daire müdürleri Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Saatcı ve davetliler katıldı.
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Çorum İl Müdürü Erol Kavuncu ve Vali Necmeddin Kılıç’ın konuşması ile başlayan programda şehit ve gazi çocuklarına bayrak ve Kur’an-ı Kerim hediye edildi.
Serginin açılışında konuşan Erol Kavuncu, ihanet kalkışmasının ilk dakikalarından itibaren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı ile 600 kişilik KYK camiası olarak alanlara çıktıklarını kaydetti.
KYK camiası olarak alanları hiç terketmediklerini anlatan Kavuncu, “Çorum KYK’da vatan, millet, din, devlet düşmanı hiçbir unsurun barınamayacak” dedi.
Vali Necmeddin Kılıç ise konuşmasında 90 yıl önce bazı devletlerin ülkeyi yok etmek istediğini ifade ederek, bu devletlerin Türkiye’nin 100 yıl ayağa kalkamayacağını düşündüğünü ancak Türkiye’nin 90 yılda ayağa kalkarak tekrar yıkılmayacağını dünyaya gösterdiğini vurguladı.
15 Temmuz tarihinin ağır bedeller ödenerek ele geçirilen demokrasi ve Cumhuriyetten dönüş olmadığının ilanı olduğunu söyleyen Kılıç, “Cumhuriyeti kuran irade rahat yatsın. Emanet doğru ellerdedir” dedi. Kalkışma gecesi silahsız olarak silahların üzerine koşan milyonlarca kahraman yetiştirildiğini vurgulayan Vali Necmeddin Kılıç, 15 Temmuz tarihi bu ülkenin işgal edilemeyeceğinin göstergesidir.” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından 15 Temmuz tarihinde şehit olan Akif Kapaklı’nın oğlu Yusuf Ziya Kapaklı ve gazilerin kızları Büşra Çakır ve Esra Kırçiçek’e protokol üyeleri tarafından Türk Bayrağı ve Kur’an-ı Kerim hediye edildi.
Açılışın ardından protokol üyeleri hep birlikte sergiyi gezdi.  


(Erkan BAYATLI)
 
Editör: TE Bilisim