Vali Necmeddin Kılıç’ın ev sahipliğinde Cumartesi akşamı Anitta Otel’de gerçekleştirilen Resepsiyon’a CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, TBMM İdare Amiri ve CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Garnizon Komutanı Albay Fatih Üstündağ, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Üzeyir Karakülah, Anayasaya Komisyonu Başkanı ve Ağır Ceza Reisi Halil Yüksel, Çorum eski milletvekili Muharrem Şemsek, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, Baro Başkanı Altan Akpınar, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras ve Ticaret Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal’ın yanı sıra askerî ve mülkî erkân, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, gaziler, şehit yakınları ve çok sayıda davetli katıldı.
Vali Kılıç’ın konuklarını kapıda tek tek karşıladığı resepsiyon Ulucamii Baş İmamı Hatibi Mustafa Gökmen’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında yaşanan olayların anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından kürsüye gelen Vali Necmeddin Kılıç, Türk milletini yarınlara taşıyacak en önemli değerin Cumhuriyet olduğunu belirterek, “Sahip olduğumuz tüm değerlerin bileşkesinde Cumhuriyet vardır. Bugün için en büyük görevimiz Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nde belirttiği üzere, Türk milletini ve devletini ilelebet muhafaza etmektir. Korumak zorunda olduğumuz Cumhuriyet, varlık sebebimiz ve geleceğimizin güvencesidir. 15 Temmuz 29 Ekim’in öz kardeşidir. Şartlar ne olursa olsun Cumhuriyeti sonsuza kadar koruyacağız, bu hazineyi elimizden bırakmayacağız.” diye konuştu.
Vali Kılıç, 32 yıllık bürokrasi hayatında bugüne kadarki en coşkulu Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Çorum’da tanık olduğunu belirterek, gündüz Hürriyet Meydanı’nda gerçekleşen kutlama törenlerine halkın yoğun ilgi göstermiş olmasından son derece mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.
Cumhuriyet Resepsiyonu, protokol üyelerinin pasta kesimiyle sona erdi.










(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim