Gazi Mustafa Kemal Atatürk Önderliğinde Yüce Türk milletinin büyük fedakârlıkları ve kahramanlıkları sayesinde 29 Ekim 1923 tarihinde bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin ilan edildiğini belirten Karadaş ve Başaranhıncal, Cumhuriyet Bayramı’nın 95. yıl dönümünü kutlamanın sevincini bir kez daha yaşadıklarını ifade ederek, şunları dile getirdiler:

“Cumhuriyet, gerekirse ölmeyi göze almış, asla teslim olmamış ve uygar dünyada tarihten aldığı birikim ve güçle var olmayı sonuna dek hak etmiş olan milletimizin, insan onuruna yaraşır bir var olma savaşının sonucunda elde ettiği tarihimizdeki en önemli kazançtır. Bu kazanılmış zafer, Türk Milleti’nin sonsuza kadar taşıyacağı bir emanettir. Türk Milleti için Cumhuriyet; her bir bireyin, ortak bir geçmişle onurlanıp, yine ortak bir geleceğe umutla bakabildiği, laik, bilimsel temellere dayalı, eşit ve özgür bir hukuk devletinde, insanca yaşanabilmesinin adıdır.

Yüce Türk Milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için el birliği ile çalışacak, Atatürk ilke ve inkılaplarına her zaman ve her konumda sahip çıkacaktır. Cumhuriyetimizin 95. Yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir inanç ve gayretle yürümek azmi ve kararlılığı içindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, bizi aydınlık geleceğimize taşıyan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarının aziz hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğilirken; eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen ebediyete intikal etmiş bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle; gazilerimizi ise şükranla anıyor, tüm vatandaşlarımızın ve iş dünyamızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim