CHP Çorum Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, “Ülkemizin özgürlük mücadelesinin başlangıcının 99. yılı kutlu olsun.” dedi.

Bu onurlu tarihin, gençlere bırakılmış en değerli miras olduğunu belirten Kalender, mesajında özetle şu değerlendirmeyi yaptı:

“19 Mayıs 1919 tarihinde Büyük Atatürk’ün ülkemizi işgalden kurtarmak ve tam bağımsız, özgür bir ülke kurmak ülküsüyle Samsun’a çıkışı, milletimizin kaderini değiştiren, yolumuzu aydınlatan tarihi bir başlangıçtır.

19 Mayıs ile toprakları zorla alınmak ve geleceği yok edilmek istenen milletimiz kendi kaderini eline almış, ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek varoluş mücadelesine başlamıştır. Bu ruh ile Kurtuluş Savaşı zaferle sonuçlanmış, milli egemenliğe dayanan, çağdaş uygarlık seviyesinin bile üstüne çıkmayı hedefleyen, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti kurulmuştur. Bugün sahip olduğumuz tüm özgürlüklerin ve hakların teminatı işte bu büyük ruhtur.

19 Mayıs tarihini önemsizleştirmek, sıradanlaştırmak, takvimlerden bir yaprak haline getirmek isteyenler, bu ruhu kavrayamamış olanlardır. Cumhuriyetin emanet edildiği milyonlar, özgürlük ve bağımsızlığımızı sonsuza kadar koruyacaktır.

CHP Çorum Merkez İlçe örgütü olarak bizler, Cumhuriyetimizin kazanımlarının yok edilmesi, bireyin özgürlüklerinin kısıtlanması ve ulusal birlik beraberliğimizin tartışılır hale geldiği günümüzde görev ve sorumluluklarımızın bilinci içerisindeyiz.

19 Mayıs 1919’da Ulusal Kurtuluş Savaşımızı başlatma kararlılığı ile Samsun’a çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve özlem, tüm Kuvayı Milliye kahramanlarını şükranla anıyor, tüm Çorum halkının ve milletimizin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.” (Ömür SOYTEMİZ)

Editör: TE Bilisim