Türkiye’de özelleştirme politikalarının son derece yanlış uygulandığını belirten Şen, “Adeta ülkemizin elindeki altın yumurtlayan tavuklar bir bir satılıyor. Türkiye Cumhuriyeti devletimizin Cumhuriyet döneminden bu tarafa kazanımları, fabrikaları, istihdam merkezleri yok pahasına peşkeş çekilerek satılıyor. Kamunun elinde kalan az miktarda da olsa bunlardan biri de Çorum Şeker Fabrikası yani kamunun son kaleleri bir bir gidiyor” dedi.

Özelleştirme denilince zarar eden ve atıl durumda olan kurumların satılması gerektiğini ifade eden Şen, açıklamasında şunları dile getirdi:

“Biz de tam tersi yapılıyor ve kâr eden kurum, kuruluşlar başta satılıyor. Çorum Şeker Fabrikası’nı satmak demek açlık ve işsizlik demek, köyden şehre göç demek, şeker üretilmeyince Avrupa’da ve Amerika’da yasaklanan nişasta bazlı NBŞ tatlandırıcı kullanmak demek, bu da ülkemizde üzülerek söylüyorum ki kanser vakalarının hızla çoğalması demektir.

Amerikan Cargil firmasının üretmiş olduğu NBŞ tatlandırıcıyı Amerika ve Batı ülkeleri kullanılmasını kanserojen yapıyor diye yasaklıyor ama bizi yönetenler ne yazık ki Şeker Fabrikalarını satarak, NBŞ tatlandırıcı kullanmasını yasaklamadığı gibi tam aksine ithal kullanma kotasını artırıyor. Şeker fabrikalarının satılması demek özelleştirmeden ziyade emperyalist güçlerin ve Cargil firmasının bir oyunudur. Sözde bizi yönetenler hep söylüyorlar ya milli ve yerli üretimden bahsedilirken Şeker Fabrikalarını kapatmak demek ülkeyi yönetenlerin sloganlarıyla çelişmektedir. Buradan bizi yönetenlere şunu soruyorum; Amerika’nın üretmiş olduğu NBŞ tatlandırıcı ABD ve Avrupa’da zararlı diye yasaklanırken bizde kullanma kotaları neden çoğaltılıyor? Acaba Amerikalının ve Batılının canı kıymetli de, biz Türk Milletinin hiç mi değeri yok. Onun için buradan bizi yönetenlere bir daha sesleniyoruz; Kamunun elinde kalan birkaç tane altın yumurtlayan fabrikalarımızı kesinlikle satılmasına karşı olduğumuzu belirtiyor bu konunun bizi yönetenler tarafından tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz.

Daha öncede iki sefer satışa çıkarılarak yargı kararları ile durdurulan Şeker-İş Sendikamızın bu onurlu mücadelesini kutluyor, destekliyoruz ve inanıyoruz ki büyük bir kamuoyu desteği ile bu fabrikaların satışının durdurulacağına inancımız tamdır.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim