AK Parti Çorum Milletvekili Uslu, Cumhuriyetin 94. yılını coşku ile kutladığımızı belirterek büyük uğraş ve mücadeleler sonunda milletimizin büyük bir diriliş destanına imza atarak Cumhuriyeti kurduğunu kaydetti.

Milletimizin aradan geçen 94 yılda yarınların cazibe merkezi öncü bir ülke olarak kucaklayacağını anlatan Uslu, “Bunun en büyük ispatı da, binlerce yıllık medeniyet tarihimizde karşılaştığımız en büyük ihanet hareketi olan FETÖ’nün hain darbe girişimi karşısında milletimizin sergilediği duruştur” dedi.

Cumhuriyetin kazanımlarının, bir asra yaklaşan zaman diliminde kat ettiği mesafenin, ülkemizin bölgesindeki ve dünyadaki saygın konumunun, şüphesiz herkes için büyük bir iftihar vesilesi olduğuna dikkat çeken Uslu, “Ülkemizin ekonomi, demokrasi, hukuk, kültür, siyaset alanlarında gerçekleştirdiği dönüşümler büyük bir zihniyet değişikliğini de beraberinde getirmiştir” ifadelerini dile getirdi.

Salim Uslu mesajında şu görüşlere yer verdi: “Cumhuriyetimizin en belirgin özelliği, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olmasıdır. Bu temel nitelikler, bölgemizde yaşanan gelişmeler göz önüne alındığında; Türkiye Cumhuriyeti’nin daha başlangıçta ne kadar sağlam temeller üzerine kurulduğunu ortaya koymaktadır. Türkiye’nin gelişmiş bir demokrasi haline gelmesi için, temel hak ve özgürlüklerin genişletilmesinin, hukukun üstünlüğünün güçlendirilmesinin taşıdığı önem aşikardır. Demokrasimizin kalitesinin yükseltilmesi, ülkemizde gerçek barış ve huzurun yakalanmasının yanı sıra, istikrar, refah ve güvenliğin de teminatı olacak Mustafa Kemal’in “muasır medeniyet” hedefi Yeni Türkiye vizyonumuz ile yakalanmış olacaktır. Cumhuriyetimizin 94. Yıldönümünde Türkiye Cumhuriyetini kuran ve yücelten aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz gibi canlarını 15 Temmuz’da feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, milli irade uğruna büyük mücadeleler vererek, bağımsızlığa sahip çıkan yüce milletimizin bayramını en kalbi duygularla kutluyorum”

(Mehmet DALAR)

Editör: TE Bilisim