Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.
Dün saat 11:00’de gerçekleştirilen törene CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, CHP Çorum Milletvekili Adayları Muharrem Bozdoğan, Dinçer Solmaz ve Saim Topgül’ün yanı sıra çok sayıda partili katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Gürsel Yıldırım, Cumhuriyet rejiminin Türk halkının en büyük kazanımı olduğunu belirterek, “Cumhuriyet, etnik ve dini tüm ayrımları reddederek, her bir vatandaşımızın fikir özgürlüğünü, toplumsal dayanışma ülküsüyle bütünleştirmeyi başarmıştır. Partimizin adından da anlaşılacağı üzere halkımızın en büyük kazanımı olan Cumhuriyetimizin devrimci karakteri, bu bütünleşmenin sonucu olarak yüzlerce ülkede ilham kaynağı olmuştur.” dedi.
Türkiye’nin yaşadığı her türlü soruna yine Cumhuriyet’in çare olacağını vurgulayan CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, konuşmasında şu görüşleri dile getirdi:
“Yıllar boyunca Ortadoğu’nun kan ve barut kokan coğrafyasından uzak durmayı başarmışsak, Müslüman ülkelerin örnek aldığı bir çağdaşlaşma yolculuğuna sahipsek, yüzünü döndüğü Batı Medeniyeti’nin hayranlıkla izlediği bir ülke olduysak Cumhuriyet sayesindedir. Dolayısıyla tarihimizin en derin krizlerini yaşadığımız bugünlerde ümitsiz değiliz. Ulu önder Atatürk’ün kıymetli evlatlarının elinde daima yükseleceğini ve ebediyen yaşayacağını söylediği Cumhuriyetimiz, tüm kriz ve sorunların da çaresi olacaktır. Bu duygu ve inançla 92. yaşını kutladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı iletiyorum. Cumhuriyet ve kazanımlarını korumaya kararlı vatandaşlarımıza da sevgi ve saygılar sunuyorum.”





(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim