Mesajlarında, Türk milletinin tarih boyunca birçok devlet kuran, çağ kapatıp, çağ açan medeniyetlerden biri olduğunu kaydeden Karadaş ve Başaranhıncal, “Milletimiz, darbe girişimini başarısızlıkla sonuçlandırarak ‘egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözünü bir kez daha tescillemiştir." dedi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yüce Türk milletinin büyük fedakârlıkları ve kahramanlıkları sayesinde 29 Ekim 1923 tarihinde bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin ilan edildiğini kaydeden Karadaş ve Başaranhıncal, Cumhuriyet Bayramının 93. yıl dönümünü kutlamanın sevincini bir kez daha yaşadıklarını belirttiği açıklamalarında şunları dile getirdiler:
“29 Ekim, Türk milleti için en önemli günlerden bir tanesidir. Milletimizin canı pahasına, büyük fedakârlıklarla kurduğu Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmak hepimizin en önemli sorumluluğudur. Çünkü Cumhuriyet, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünün teminatıdır. Bu ülkenin evlatları Türkiye’nin gelişmesi, büyümesi ve dünyada söz sahibi bir ülke olması için en üstün vatanseverlik duygularıyla hareket etmektedirler.
Cumhuriyet; hiç şüphesiz, geleceğimiz adına en büyük güvencemizdir. Eşitlik ve hürriyet temeline dayanan büyük bir millet olma iradesiyle kurulan Cumhuriyet, hepimizin göz bebeği durumundadır. Cumhuriyetimizi nitelikleri ve kazanımlarıyla her geçen gün daha da ileri taşımanın kıvancını duyuyoruz. Milletçe el birliği ve gönül birliğiyle çalışmayı sürdürecek olursak çok daha güçlü ve çok daha müreffeh bir ülke haline gelmemizin önünde hiçbir engel yoktur. Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler kardeşçe birbirimizi kucaklayarak, birbirimize sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kuracağız. Bizi aydınlık geleceğimize taşıyan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarının aziz hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğilirken; eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen ebediyete intikal etmiş bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle; gazilerimizi ise şükranla anıyor, tüm vatandaşlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyoruz."
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim