Milletvekili Ceylan, mesajında Cumhuriyetin ilanının ülkemiz tarihinde çok önemli bir dönüm noktasını oluşturduğunu belirtti. Cumhuriyetin milletimizin çağdaş uygarlığın bir parçası olma arzusunun da bir göstergesi olduğunu dile getiren Ahmet Sami Ceylan, “Cumhuriyetin ilanıyla birlikte ülkemiz kalkınma, ilerleme ve modernleşme yolunda çok önemli, adımlar atmış ve dünyanın saygın bir ülkesi haline gelmiştir” diye konuştu.
Dünyada eşine az rastlanır bir var olma mücadelesi olan Kurtuluş Savaşı’nın milletin azim, inanç ve kararlılığıyla kazanıldığını ve Cumhuriyetin kurulduğunu söyleyen Ceylan mesajında şu görüşlere yer verdi: “Her yıl daha büyük bir coşku ve heyecanla kutladığımız Cumhuriyet Bayramı, manasını ve gücünü, milletimizin ortak iradesiyle gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinden almaktadır. Milletimiz, varlığına kastedenlere karşı verdiği Kurtuluş Savaşı’nı zaferle bitirmiş ve Cumhuriyet’le tarih sahnesinde yerini almıştır. Aradan geçen 93 yılda muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma idealine emin adımlarla ilerleyen büyük Cumhuriyet, gelişmiş demokrasisi, büyüyen ekonomisiyle dünyanın parlayan yıldızı olmaya devam etmektedir. İnsan hak ve hürriyetlerine saygılı, demokrasi ve özgürlüklerin önündeki engellerden kurtulmuş büyük bir milletin fertleri olarak farklılıklarımızı çatışma ve gerginliklerin nedeni olarak değil milletimizi zenginleştiren, bizi birbirimize kenetleyen, birlik beraberliğimizi güçlendiren fırsatlar olarak görmeliyiz.
Milletimizin birlik ve beraberliğini bozma çabası içinde olanlar bilmelilerdir ki; bunu başaramayacaklar. Millet olarak, birlik ve beraberlik içerisinde Cumhuriyetine, demokrasisine ve ülkesine dün olduğu gibi bugün ve yarın da sıkı sıkıya bağlı kalacaktır. Kardeş kavgası çıkarmak için beyhude bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına millet, tek yürek olarak bir kez daha en güzel cevabı verecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyet Bayramını kutluyor, özgürlüklerin ve huzurun hâkim olduğu, demokrasinin kesintiye uğramayacağı yıllar diliyoruz. Bu anlamlı günde ayrıca, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan tüm kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.”
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim