Ulaş Yıldırım, Cumartesi günü CHP İl Başkanlığı’nda düzenlediği bir basın toplantısıyla adaylığını kamuoyuna duyurdu.
Çok sayıda CHP’linin destek verdiği basın toplantısında Ulaş Yıldırım, Parti Genel Merkezi’nin aldığı kararla 29 Mart’ta Çorum’da hâkim denetiminde bir önseçim yapılacağını hatırlatarak, “Bu güzel yarışta ben de varım diyerek yola çıktık. Bugüne kadar köylerimizde, ilçelerimizde ve Çorum’daki partililerimizle gayet güzel çalışmalar yürüttük. Bu süreçte hanelerine misafir olduğumuz güzel insanlara teşekkür ediyorum. 7 Haziran’da yapılacak olan Genel Seçim ülkemiz için bir dönüm noktası olacak. Bu kritik süreçte AKP iktidarının tüm halkımızı ne kadar zor durumda bıraktığını bundan önce olduğu gibi anlatmaya devam edeceğiz. Fakat asıl önemlisi, bu seçim sürecinde AKP’nin olumsuzluklarından ziyade CHP iktidar olduğunda emeklimizin, öğretmenlerimizin, çiftçimizin ve esnafımızın sorunlarını nasıl çözeceğini anlatmaktır.” diye konuştu.
İktidar mensuplarının halkın gözünün içine baka baka yalan söylemeyi meslek edindiklerini belirten Ulaş Yıldırım, şöyle devam etti:
“Geçtiğimiz günlerde AKP Çorum Milletvekillerinden biri ‘CHP korku, kuyruk ve yasak demektir’ sözleriyle talihsiz bir açıklamada bulundu. Asıl korku ve yasakların partisi AKP’dir. Bu milletvekili, Gezi olaylarında masum insanlarımıza biber gazı sıkan, 14 yaşındaki Berkin’in, Ethem Sarısülük’ün polis kurşunuyla ölmesine neden olan Hükûmet partisinin bir mensubu olduğunu ne çabuk unuttu? Ben halen askeri birliğe kimliğimi bırakmadan kendi köyümün mezarlığına giremiyorum. O AKP milletvekili önce bunların hesabını versin. CHP zalimlerin değil ezilenlerin yanında olmuştur ve olmaya da devam edecektir.”
Ulaş Yıldırım, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ne atıfta bulunan Yıldırım sözlerini, “Büyük önderimiz Cumhuriyet’i biz gençlere emanet etmiştir. Ne yazık ki Cumhuriyet değerlerimize sistemli şekilde saldırılmakta ve rejim yıpratılmaya çalışılmaktadır. En genç milletvekili aday adayı olarak yok edilmeye çalışılan Cumhuriyetimiz değerlerimiz için haklı mücadelemizi sonuna kadar sürdürmeye devam edeceğim. Bu değerlerimize sahip çıkmak için artık ben demeyi bırakmalı ve biz demeliyiz. Önce Cumhuriyet Halk Partisi demeliyiz ve tek yumruk olmalıyız. Bu nedenle milletvekilliği aday adaylığımı ben olarak değil biz olarak açıklamak istiyorum. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili aday adayıyız.” şeklinde tamamladı.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim