Çocukları kapıda Öğrenim Birimi sorumlusu Serpil Çetin ve gönüllü arkadaşlar eğlenceli bir şekilde karşıladı. Bahçede devam eden coşku Andımız’ın okunmasıyla daha da arttı.

Ardından müzik eşliğinde dans edildi ve açılış pastası kesildi. Devamında yeni gelen çocuklar ile gönüllü ağabey ve ablalar arasında tanışma etkinlikleri yapıldı. İlk gün etkinliklerine “Matematik”, “Eğlenerek Öğren” ve “Algo Dijital Kodlama” öncülüğünde üçüncü ve dördüncü sınıflar katıldı.

TEGV Çorum Öğrenim Birimi Sorumlusu Serpil Çetin, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nda ilköğretim çağındaki çocukların sosyal/duygusal yeteneklerini geliştirirken, empati kurma ve takım çalışması becerilerini de yükselttiklerini belirterek, “Böylece çocuklarımız kendilerini ifade ederek özgüven kazanıyorlar. Matematik, fen, sanat ve okumanın yanı sıra bilişim alanında olumlu tutum geliştirip öz yeterlilik algısı yüksek bireyler oluyorlar. Farklı becerilere sahip olarak dünyaya gelen tüm çocuklarımız, kendi potansiyellerini ve yeteneklerini keşfetme fırsatı sunan TEGV’deki etkinliklere ücretsiz olarak katılabilirler.” diye konuştu.

TEGV Çorum Öğrenim Birimi olarak geçtiğimiz dönem 2100 çocuğun hayatına dokunduklarını vurgulayan Serpil Çetin, “Bu dönemde de tüm çocuklarımızı ve gönüllü olmak isteyen arkadaşlarımızı aramıza bekliyoruz. Yeni dönem hepimize hayırlı olsun.” dedi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim