CHP İl Başkanı Tüfekçi, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşu’nun 95. Yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Tüfekçi mesajında şu görüşleri dile getirdi:

“Egemenliğin milletin elinde olduğu yönetim şekline Cumhuriyet adı verilir. Cumhuriyet Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği çağdaş, uygar ve medeni bir yoldur. Özgürlüktür, kurallar çerçevesinde istenildiği gibi yaşamaktır. Cumhuriyet en büyük eserdir, en büyük mirastır. Halkın gücüdür, milletin sesidir, tam bağımsızlığın çerçevesidir. Cumhuriyet uğruna nice savaşlar verilen, direnişler yapılan istiklal mücadelesinin, tam bağımsızlık savaşının en güzel örneğidir.

Azimle aşılmış zorlukların üstüne yüzlere gelen bir parça gülümsemedir. Sarayda çekilmiş sefa üzerine halkın yaşadığı zorlukların son bulmasıdır. Türk olmanın verdiği gururun tarif edilemez mutluğudur. Milletimizin en büyük kazancıdır. Çağdaşlığın simgesi, demokrasinin bir diğer adı ve bizleri çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştıran en büyük mirastır. Cumhuriyet tam bağımsızlık uğruna verilmiş onca savaşın, dökülmüş onca kanın sonucudur. Cumhuriyet daima ileri yürümektir. Uğruna verilen canların, dökülen kanların en büyük meyvesidir. Özgürlük konusunda verilen en büyük güvencedir.

Cumhuriyetle birlikte halk kendi kendini yönetmeye başladı, seçme ve seçilme hakkı elde etti. Bizlere bırakılan en büyük miras olan Cumhuriyeti daima koruyacağız ve yücelteceğiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim