Hürriyet meydanındaki kutlamalara Vali Ahmet Kara, AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Garnizon Komutanı J. Alb.Metin Özbek, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, daire müdürleri üst düzey askeri ve polis yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.
Törende bir konuşma yapan Vali Ahmet Kara, Türk milletine musallat olan terörün her türlüsünü ve teröre doğrudan veya dolaylı destek veren iç ve dış bütün mihrakları nefretle kınadığını söyledi.
Vali Kar, Cumhuriyetin erdemin, faziletin, halk idaresinin hak ve hukuk ile medeniyetin adı olduğunu belirterek, “Bu idare sisteminde insan hakları milli dayanışma ferdin ve toplumun huzur ve refahı azami şekilde sağlanabilmektedir. Cumhuriyetimizin ilanından bugüne kadar eğitimde, kültürde, ekonomide, alt yapı hizmetlerinde hülasa olarak her sahada çok önemli gelişmeler kaydetmemize rağmen Cumhuriyetin korunması ve kollanmasında gençliğin bekçiliğine her zaman ihtiyacımız olacaktır. Zira kaydedilen gelişmeler dünya ülkelerini kıskandıracak boyuttadır. Uzaya uydu fırlatan, gelişmiş 20 ülkenin dönem başkanlığını yapan ve bölgesinde güçlü bir aktör olarak ortaya çıkan, milli geliri devamlı artan, milli harp sanayini kurabilmiş bir Türkiye Cumhuriyeti, dostları sevindirebileceği gibi düşmanları yeterince kıskandıracaktır. Bu nedenle Cumhuriyeti korumak ve yaşatmak en temel görevimizdir” dedi.
Konuşmasında öğretmenlere ve gençlere de seslenen Vali Kara, “Cumhuriyeti koruyacak, yaşatacak ve ülkesine sahip çıkacak gençler, sizin ellerinizde büyümektedirler. Sizlerden ilim, irfan ve ahlak sahibi, inancına , tarih ve kültürüne, ailesine ve annesine, babasına, milletine ve bütün insanlığa karşı görevlerini bilen ve yerine getirmeye çalışan bir gençlik yetiştirmenizi özellikle istiyoruz.Bunun yanında gençlerimizin zihinlerine yurttaşlık bilincini, ülkesine ve milletine karşı sorumluluk bilincini de yerleştirmeniz gerekir.
Sevgili Gençler; Atatürk, ‘Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak sizlersiniz’ diyerek bu görevi gençliğe emanet etmiştir.Bu emaneti korumak ve görevi yerine getirmek için bilgili ve güçlü olmak zorundasınız. Tarihimizi, kültürümüzü, inancımızı iyi bilmek durumundasınız. Hem milli hem de evrensel kültürü öğrenmelisiniz.Ülkenize ve Milletinize karşı sorumluluklarını bilen, dünya milletler ailesinin bir üyesi olarak dünya ile paralel yaşamayı bilen fakat istiklalimize ve istikbalimize yönelen tehlikeleri zamanında sezebilen ve bunu başarabilmek için devamlı kendisini yenileyen, geliştiren gençliğe ihtiyacımız bulunmaktadır.Size güveniyoruz, size inanıyoruz ve umut ediyoruz ki ülkemizi bulunduğumuz yerden çok daha ilerilere götürecek gençlik yetişmektedir” şeklinde konuştu.
Program günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması ve kortej geçişinin ardından sona erdi.















Editör: TE Bilisim