CHP İl Başkanı Tüfekçi, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşu’nun 95. Yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla partisi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Balosu’nda konuştu.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde tüm imkânsızlıklara rağmen yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın büyük bir zaferle sonuçlandırıldığını hatırlatan Hasan Eray Tüfekçi, “Bu zafer, Cumhuriyet’le taçlandırılarak, tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisi olmuştur.” dedi.

CHP İl Başkanı Tüfekçi konuşmasında şu görüşleri dile getirdi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 29 Ekim 1923’te ‘Türk Milleti’nin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare biçimi Cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Ulusu’na bırakılmış en büyük miras ve asla vazgeçilemez bir değerdir. Cumhuriyet; demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini gerçekleştirme inancının temel dayanağı olmuştur. Cumhuriyet’in en büyük erdemi, Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir. Ulusumuz, Cumhuriyet’le birlikte ulusal bir devletin onurlu, özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşları hâline gelmiş, devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur. Tarihimizin en büyük ve en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlar ile Türk insanının ufkunu genişletmiş; ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır.

Cumhuriyet’i yüceltip sürdürmek her yurttaşın millî görevidir. Bu önemli görev en çok da gelecekte bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olacak, bu ülkeni gerçek sahibi olan Cumhuriyet sevdalılarına düşmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz günleri yaşıyoruz. İşte bu nedenle sizleri birleşerek güçlenmeye, güçlenerek partimizi iktidara taşımaya davet ediyorum. 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde canla başla çalışarak, başarılı olmalı ve iktidar yolunda emin adımlarla ilerlemeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim