Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Volkswagen Grubu bünyesinde Türkiye’ye kurulması söz konusu olan otomobil fabrikasının Çorum’a kazandırılması yönündeki çabalara gereken her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını bir kez daha açıklarken, bu konuda uygun iklimin oluştuğu kanaatini taşıdığını da ifade etti.

TSO Başkanı Başaranhıncal’ın yazılı açıklaması şöyle:

“Dünyanın en büyük otomotiv markalarından Volkswagen’in Türkiye’de fabrika kuracağını açıklamasının ardından yatırımın Çorum’a çekilmesi yönünde bir beklenti oluşmuş ve bu beklenti dahilinde girişimler yapılmıştır.

İlimizde Volkswagen markasının bayiliğini yapan iş adamı Sayın Ahmet Ahlatcı’nın yatırıma öncülük edeceğini beyan etmesi, bu konuda sorumluluk almaktan kaçınmayacağını göstermiştir.

İlimizin tüm siyasileri ve yerel dinamikleri konuya hassasiyetle yaklaşıp, yatırımın Çorum’a kazandırılması için üzerlerine düşeni yapacaklarını bildirmişlerdir.

Milletvekilimiz Sayın Oğuzhan Kaya konuyu en yetkili makam olan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilk olarak iletmiş, keza yine Milletvekilimiz Sayın Ahmet Sami Ceylan da Cumhurbaşkanımızla konuyu bir kez daha paylaşmış ve Sayın Cumhurbaşkanımızın bu yatırıma ilgisi Çorumlular olarak bizleri son derece heyecanlandırmıştır.

Gelişmeler ışığında söz konusu yatırımın Çorum’a kazandırılması için uygun iklim oluştuğu gözlemlenmektedir.

Milletvekilimiz Sayın Ahmet Sami Ceylan’ın Ak Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulunda yer almasından dolayı siyasi gücü, bunun yanı sıra İş Adamı Ahmet Ahlatcı’nın son dönemde Cumhurbaşkanımız ile yakınlığı ile gündeme geliyor olması ve ayrıca yatırım konusundaki kararlılığı, bu yatırımın Çorum’a kazandırılması durumunda tarihe geçecek en önemli faktörlerdir.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası olarak yatırım konusunda olası somut gelişmeler için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Yakından takip ettiğimiz bu sürece gereken katkıyı vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha kamuoyunun bilgisine sunuyorum.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim