İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya yatırımcı kuruluşların bölge yetkilileri, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve daire müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Necmeddin Kılıç, yılda 4 defa gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda Çorum’un sosyo-ekonomik gelişmelerinin 2016 yılı sonu itibariyle değerlendirilmesinin gerçekleştirileceğini anlattı.

Çorum’da 2016 yılında kamu kurum ve kuruluşlarına ait toplam 925 adet yatırım projesi bulunduğunu anlatan Vali Kılıç, bunların 7’sinin Hitit Üniversitesi Rektörlüğü’ne, 67’sinin D.S.İ. 5. Bölge Müdürlüğü’ne, 20’sinin Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’ne, 14’ünün İller Bankası A.Ş. Ankara Bölge Müdürlüğü’ne, 75’i’nin Amasya Orman Bölge Müdürlüğü’ne, 8’inin Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne, 625’inin İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne, 1’inin Orman Su İşleri Bakanlığı Çorum Şube Müdürlüğü’ne, 5’inin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne, 6’sının İl Sağlık Müdürlüğü’ne, 20’sinin  İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, 6’sının Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne, 21’inin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne, 50’sinin YEDAŞ İl Koordinatörlüğü’ne ait olduğunu söyledi.

Bunların dışında İl Özel İdaresi’nin programında bulunan 625 yatırımın 361’inin ulaştırma, 39’unun tarım, 225 adedinin altyapı projesi olduğuna dikkat çeken Vali Kılıç, bunların toplam proje tutarının 74.6 milyon TL. olduğunu kaydetti.

Çorum’da 2016 yılında kamu kurum ve kuruluşlarına ait, 925 adet projeden; 739’unun tamamlandığını, 127’sinin halen devam ettiğini, 35’inin ihale aşamasında olup, 24’üne ise henüz başlanılmadığını kaydeden Vali Kılıç, bu projelerin toplam tutarının 3 milyar 152 milyon 14 bin 723 lira olduğunu vurguladı. Projeler için 2016 yılında 472 milyon 960 bin 390 lira harcandığını söyleyen Vali Necmeddin Kılıç nakdi gerçekleşmenin ise %80 olduğunu belirtti.

Türkiye’nin, dünyanın dikkatini çeken bir kalkınma ivmesi yakaladığını anlatan Vali Necmeddin Kılıç, Türkiye’nin bir yıldız gibi doğduğunu ve bu yıldızın ışıklarının ufukları aydınlatmaya devam ettiğini söyledi.

Vali Kılıç, “İlimizde de icra aşamasında planlanmış yatırımlar var. Geleceğe ümitle bakıyoruz.2017 yılı içinde köylülerin ayağı toprağa basmayacak. Tüm köylerimize asfalt yoldan ulaşabileceğiz. 50 köyümüze halı saha yapacağız. Terkedilmiş okulları tamir edip buraları köy konağı haline getirecek bahçelerini ise park alanı haline getireceğiz. 2017 yılının dünya insanlarının katılaşmış kalplerini yumuşatmasına vesile olmasına ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 176 HİZMETİN AÇILIŞINI YAPACAK

Yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırlamayı planladıklarını ifade eden Vali Necmeddin Kılıç, açılışı yapılacak hizmet sayısının 176, tutarının ise 1 milyar 49 milyon 203 bin lira olduğunu söyledi.

Ülkenin yoğun bir gündemi bulunduğunu ve böyle kutlu bir devletin başında olmanın meşguliyetleri de beraberinde getirdiğini dile getiren Vali Kılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hayırlı elleri ile hizmetleri açmasının Çorumluların da dileği olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanlığından Çorum’a gelebileceği ihtimali ile hazırlıkların yapılmasının istendiğini anlatan Vali Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2-3 ay içerisinde Çorum’a gelebileceğini ancak kesinlik kazanmadığını vurguladı.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim