16 Nisan’da yapılan referandum ile kabul edilen anayasa değişikliği sonrasında, ilişiğini kestiği AK Parti’ye 33 ay sonra tekrar dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, coşku ile karşılandığı salonda AK Parti üyelik beyannamesini imzaladı. Erdoğan’ın imzasını ise programı yöneten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş duyururken, Başbakan Binali Yıldırım’ın duygulandığı gözlendi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden eşi Emine Erdoğan ile birlikte ayrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk olarak AK Parti Genel Merkez binası protokol girişinde Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Sema Yıldırım ile genel başkan yardımcıları ve parti yöneticileri tarafından karşılandı. Burada AK Parti üyelik beyannamesini imzalayan Erdoğan’ın buluşmasına eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Mehmet Ali Şahin ve eski Bakan Ali Babacan da eşlik etti.

10 Ağustos 2014 tarihinde halkın oyları ile Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, 27 Ağustos 2014 tarihinde yapılan AK Parti Olağanüstü Kongresi ile görevini Ahmet Davutoğlu’na devrederek partisi ile ilişiğini kesmişti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, programın açış konuşmasını yaparak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üye beyannamesini imzaladığını duyurdu. Yıldırım’ın konuşması sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a grup toplantısında üye giriş beyannamesi takdim edildi.

Erdoğan da “27 Ağustos 2014 tarihinde milletimiz tarafından Cumhurbaşkanlığı görevine seçilmem sebebiyle anayasa gereği ayrılmak zorunda kaldığım, kurucusu olduğum partime, yuvama, sevdama, aşkıma bugün yeniden dönüyorum. Tam 979 gün sonra bu hasret hamdolsun sona eriyor. Bugün burada bir kez daha selamünaleyküm diyerek heyetinizin içine tekrar dahil oluyorum. Bu ayrılık aslında sadece bir resmi ayrılıktı. Aramızdaki mesafe mevzuat gereği olan bir mesafeydi. Gönlümüz hep beraber oldu. Biliyoruz ki, gönüllere sınır çizmek, gönüllere duvar örmek mümkün değildir” dedi.

(İHA)

Editör: TE Bilisim