Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu başta olmak üzere çok sayıda bakan, siyasetçi ve bürokratın katılımıyla 375 dev eser için Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde toplu açılış töreni düzenlendi.

Törende konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, gelenek haline getirdikleri açılış merasimlerine bu yıl da devam ettiklerini belirterek, ülke genelinde hizmete alınacak bu tesislerden tüm ülke genelinin yararlanacağını kaydetti.

Daha sonra Başbakan Yıldırım bir konuşma yaptı. Konuşmasında ağırlıklı olarak CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Yıldırım, açılışı yapılan tesisler hakkında bilgi vererek bu yatırımların ülke ekonomisine yaptığı katkıya değindi.

“Eskiden baraj gibi, büyük altyapı projeleri gibi işleri yabancı firmalar yapardı, ülkemizin bu konudaki birikimi çok sınırlıydı. Biz alt yapı yatırımlarında da yerli ve milli bir anlayışı öne çıkarttık” diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan da ağırlıklı olarak CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yüklendi.

Erdoğan, “Biz tabiatı Allah’ın bizlere bir emaneti, tabiat ürünlerini da Allah’ın bize bahşettiği ürünler olarak görüyoruz. Bizim için tabiatın imkanları Rabbimize hamdımızın vesileleridir” ifadelerini kullanarak artık en büyük projeleri dahi kendi mühendis ve müteahhidimiz ile yaptığımızı, AK Parti döneminde hizmete alınan baraj sayısının 508 olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay, Antalya, Uşak, Bartın ve Edirne’ye telekonferans sistemi ile bağlanarak tesislerin açılışlarını yaptı. Hizmete açılan 375 eserin içinde 77 adet baraj, 32 adet gölet, 139 adet sulama tesisi, 21 adet içme suyu temin tesisi, 1 adet ileri biyolojik atık su arıtma tesisi, 74 adet grup taşkın koruma tesisi, 4 adet ulaşım tesisi, 12 ağaçlandırma ve ormancılık faaliyeti, 4 adet erozyon sel ve çığ modelleme tesisi, 9 tabiat turizmini geliştirmek için milli park ve tabiat parklarında alt yapı ve tanıtım merkezleri, 2 meteoroloji tesisi bulunduğu vurgulandı.

(İHA)

Editör: TE Bilisim