Erdoğan’ın “Kadeş Oturumu”, “Bilimin ve Sanatın Barışa Katkıları Oturumu”, “Kültürel Etkileşim ve Barış Oturumu”, “Kadeş’in Mirası: Cinsiyet Eşitliği ve Barış Oturumu” ve “Bölgesel Güç Dengeleri ve Türkiye Oturumu” gibi başlıkların ele alınacağı ve ilki yapılacak “Uluslararası Kadeş Barış, Eşitlik, Kardeşlik Sempozyumu”nun kapanışına katılacağı belirtildi.

AK Parti Çorum Milletvekili TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve Parlementolararası Birlik Türk Grubu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’un girişimleri sonucunda Eylül ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde ve Hitit Üniversitesi tarafından yapılması planlanan “Uluslararası Kadeş Barış, Eşitlik, Kardeşlik Sempozyumu ve Ödülü” için hazırlıklar devam ediyor.

Milattan önce 13. yüzyılda Hititler ile Mısırlılar arasında imzalanan ve dünyadaki ilk “barış antlaşması” olarak tarihe geçen Kadeş Antlaşması için 26-29 Eylül 2017 tarihleri arasında Çorum’da düzenleneceği öğrenilen sempozyumun açılışına Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın katılacağı belirtilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da 29 Eylül 2017 Cuma günü ilimize gelerek sempozyum ödüllerini dağıtacağı öğrenildi.

T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı, Valilik, Belediye, Hitit Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkısı ile yapılacak olan sempozyumun programının önümüzdeki günlerde netleştirileceği, sempozyuma ülkenin dört bir yanından ve yurtdışından çok sayıda akademisyenin katılacağı ve sempozyumda barış ödülüne layık görülen kişilere Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ödüllerinin verileceği belirtildi. (Volkan SINAYUÇ

Editör: TE Bilisim