Özellikle bu günlerde Cumhur İttifakı, 15 Temmuz ruhu, milli ruh gibi değerlerin sabote edilmeye başlandığını kaydeden Aydın, “Yönetim, bu tavrıyla Sayın Cumhurbaşkanımıza resmen savaş açmaktadır. Millet aklı diyoruz, milli ruh diyoruz, cumhurun ittifakı diyoruz. Ama bu ruh ve değerleri hazmedemeyen bir kısım güruh, şeytan aklını devreye sokarak, milli ruh ve hamleleri kırma pozisyonu görevini ifa ediyorlar. Sizi niye bu kadar ilgilendiriyor? Hangi sendika yetkiyi alırsa alsın” dedi.

REKTÖR ARACILIĞIYLA DOKTORLAR EĞİTİM BİR SEN’E ÜYE YAPILDI

Hitit Üniversitesi’nde Türk Eğitim-Sen’in 263 Eğitim Bir Sen’in ise 250 üyesinin bulunduğunu belirten Aydın, “Bizzat Rektörün üniversite hastanesindeki doktorları arayarak, ‘Üye olun, bizim bugün adama ihtiyacımız var’ dediğini biliyoruz. Tabi acemi sendikacı Rektör, çalışma yaptığı alanın eğitim iş kolunda olmadığını, hastane personelinin sağlık iş kolunda olduğunu bilmiyor. Ve 29 doktorun üyeliği alınıyor. Bunların içerisinde Genel Cerrahından, Anestezi uzmanına kadar doktor var.

Bunların sayılmayacağını Rektör ve üst düzey yöneticileri bilmiyor ama Eğitim Bir Sen yöneticileri çok iyi biliyor. Ya tutarsa diye formlar kuruma teslim ediliyor.

Rektör ile ilgili sahada duymuş olduğumuz iddialara itibar etmezken, bizzat şahsının doktorları araması, Rektörün rahatsızlığını ortaya koymuştur” şeklinde konuştu.

“REKTÖR ALKAN TOPLANTIYA MÜDAHALE ETTİ”

17 Mayıs’ta saat 10.30’da işveren vekili başkanlığında bir araya gelen sendika temsilcilerinin gerekli müzakereyi yaptığını, Eğitim Bir-Sen’in üye kaydını yaptığı 17 kişinin Türk Eğitim Sen ve Eğitim-Sen’in itirazı sonucunda işveren vekilinin onayı ile sayıya dâhil edilmediğini kaydeden Aydın, “Bizzat komisyon Başkanı, işveren vekili tutanak altına alınacak sayıları ifade etmiştir. Türk Eğitim-Sen 273, Eğitim Bir Sen 268. İtirazı olanların şerh düşebileceğini de açıklamalarında yer vermiştir. Tabi bu arada yetkiyi kaybedecek olanlar da bir panik, telefon görüşmeleri, dışarı çıkmalar vs.

Tam o esnada Sayın Rektörün sekreteri toplantı salonuna gelip, İşveren Vekili Şaban Zorlu’yu Rektör Hocanın çağırdığını söylemiştir. Tabi bizzat bizim de gözlemimizle Rektör yanına gidip gelmesi tam 3 dakika sürmüştür. Bizlere ‘Arkadaşlar toplantımız bitmiştir. Görüş soracağız ona göre karar vereceğiz’ cümlelerini kullanarak toplantıyı bitirmiştir.

Ertesi gün el birliği ile Ankara’dan bir görüş sorulmuş, bizim 1 yıldır alamadığımız görüş yazısını 24 saat içerisinde hakkaniyete ve kanuna aykırı bu görüş yazısını getirterek sunmuşlardır. Bu şekilde sayılar yeniden hesaplanmış ve tablo Rektör’ün ve kurmaylarının arzu ettiği şekilde gerçekleşmiştir” ifadelerini kullandı.

“HANİ CUMHUR İTTİFAKI DİYORDUK”

Cumhur İttifakı, 15 Temmuz Ruhu, Milli Ruh gibi değerlerin sabote edildiğini belirten Aydın, “Türk Eğitim-Sen gücünden rahatsız olanlar bu yaptıklarının altından kalkamayacaklardır. Siz bu tavırlarınızla kime hizmet ettiğinizin farkında mısınız? Yönetim, bu tavrıyla Sayın Cumhurbaşkanımıza resmen savaş açmaktadır. Millet aklı diyoruz, Milli Ruh diyoruz, Cumhurun ittifakı diyoruz. Ama bu ruh ve değerleri hazmedemeyen bir kısım güruh, şeytan aklını devreye sokarak, milli ruh ve hamleleri kırma pozisyonu görevini ifa ediyorlar. Sizi niye bu kadar ilgilendiriyor? Hangi sendika yetkiyi alırsa alsın? Bu güruha son sözümüzü tekrar söylüyoruz, Devlet hiçbir ihaneti affetmez, bu ihanetinizi de affetmeyecektir. Şubemiz tarafından gerekli hukuki süreç başlatılacaktır. Bunu özellikle belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim