Dün, Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Eyüp Arslan, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Köse, İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyen Karadağ,  yarın saat 13.00’de Atatürk Spor Salonu’nda yapacakları İl Danışma Meclisi toplantısına Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’ın katılacağını bildirdi. Karadağ, 7 Mart Salı günü ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Çorum’a geleceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili anayasa değişikliğinin Meclis’te kabul edilmesinin ardından kendileri açısından seçim sürecinin başladığını kaydeden Karadağ, “İl teşkilatı olarak startımızı çok erkenden verdik. Eyüp Arslan’ın başkanlığında Seçim Koordinasyon Merkezimizi oluşturduk”  dedi.

Dinamik bir teşkilata sahip olduklarını kaydeden Karadağ, “Atandığımızda teşkilat performans sıralamasında 58’inci sıradaydık. Bugün itibariyle Türkiye’de 4., bölgede ise 1’inciyiz. Her ay çalışmamızı katlanarak hızlandırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yarın Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’ı ağırlayacaklarını söyleyen Karadağ, “Tüm gönüldaşlarımızı saat 13.00’de Atatürk Spor Salonu’na bekliyoruz. Şölen havasında bir il danışma meclisi yapacağız” dedi.

7 Mart’ta ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Çorum’a geleceğini belirten Karadağ, 16 Nisan’a kadar süreci başarıyla yürütmek için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

“TASLAKTA CUMHURBAŞKANI DA BAŞBAKAN DA GÖRÜLÜYOR”

Cumhurbaşkanı’nın Çorum programının son durumu hakkında bir basın mensubunun sorusunu yanıtlayan Ak Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, “Kesinleşmiş bir program yok. Gayri resmi kaynaklardan edindiğimiz bilgiye göre 12 Nisan’da Cumhurbaşkanı da Başbakan da görülüyor. Ancak hangisi gelecek veya ikisi birlikte mi gelecek, bunları bilmiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çorum’a gelmesini çok arzuladıklarını belirten Karadağ, “Sayın Cumhurbaşkanımız Çorum’a en son 2011 yılında gelmişti. Bu süreçte gelmesini çok arzuluyoruz. Bu konuda gerek şahsımızın gerekse de milletvekillerimizin talebi oldu” ifadelerini kullandı.

Kendisine net bir program gelmediğini, ancak 12 Nisan ile ilgili taslak programın bulunduğunu kaydeden Karadağ, ziyaretin netleşmesi halinde kamuoyunun bilgilendirileceğini dile getirdi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim