19 Mayıs kutlama programına Vali Mustafa Çiftçi, Garnizon Komutanı Per. Alb. Çetin Öcal, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, İl Jandarma Komutanı Abdurrahman Başbuğ, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Vali Mustafa Çiftçi, Garnizon Komutanı Per. Alb. Çetin Öcal ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın salonu selamlaması ile başlayan program, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer’in konuşmasıyla devam etti. Eğer konuşmasında, “19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundaki en önemli adımdır. Özüne ve geçmişine sahip çıkan toplumlar ilelebet yaşayacaklardır. Mustafa Kemal Atatürk ona inanan milleti ile çalışmalarını sürdürmüş ve siz gençlere bu günü armağan etmiştir. Sevgi, barış ve hoşgörü ile her şeyin üstesinden geleceksiniz. Milli mücadele kahramanlarımızı ve şehitlerimizi saygıyla anıyorum” dedi.

Eğer’in konuşmasının ardından program, şiirlerin okunması, Gençlik Haftası kapsamında yapılan yarışmaların ödüllerinin verilmesi, artistik jimnastik gösterisi, ok atma, mehter ekibi ve bando takımının müzik dinletisi ve halk oyunları gösterileri ile devam etti.

Gösterilerde mehteran ekibinin ve bando takımın gösterileri büyük beğeni topladı.

(Esra ESEN)

Editör: TE Bilisim