Ankara Milletvekili Av. Levent Gök, Parti Meclis Üyesi Av. Umut Akdoğan ve Çorum Milletvekili Av. Tufan Köse'nin katılımlarıyla düzenlenen toplantı, İl Başkanı Mehmet Tahtasız’ın başkanlığında yapıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Mehmet Tahtasız, “Ülkemizin yakın geleceğinde herkesin adaleti hissettiği, hukuku hissettiği, birbirini sevdiği-saydığı, iyi eğitim aldığı ve iş imkanı bulduğu bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz” dedi.

Sözlerine Ankara Gar katliamında hayatını kaybeden 103 vatandaşı anarak başlayan Tahtasız, “Ülkemizin yakın geleceğinde herkesin adaleti hissettiği, hukuku hissettiği, birbirini sevdiği-saydığı, iyi eğitim aldığı ve iş imkanı bulduğu bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.
Çorum Milletvekili Tufan Köse ise ülkenin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini anlatarak, 83 milyon insanın umudu haline gelen CHP’nin iktidara yürüdüğünü söyledi. AKP iktidarının artık ülkeyi yönetecek mecalinin, durumunun kalmadığını belirten Köse, erken seçimin bir an önce yapılmasını istediklerini kaydetti.
Parti Meclis Üyesi Av. Umut Akdoğan da konuşmasında Ankara’da Çorum’dan daha fazla Çorumlunun bulunduğuna dikkati çekerek, “Çorum’un nüfusu 530 bin ancak Ankara’da 700 bin Çorumlu var. Ankara’da Çorumlularla birlikte omuz omuza siyaset yapıyoruz” diye konuştu.

“MİLYONLARCA İNSAN YOKSULLUK SINIRI ALTINDA”
Ankara Milletvekili Av. Levent Gök ise Çorum’un tarih, kültür, tarımsal üretim, sanayi açısından çok gelişmiş bir il olmasına rağmen iktidar partisi tarafından hak ettiği değeri görmediğini anlatarak, “Çorum’un tanıtımı yapılamıyor. Tanıtım sıfır. Çorum ancak yerli ve yabancı turist sayısı 2-3 milyon kişiye çıkartılarak kalkınabilir. Bunu da AKP iktidarı yapamaz, bu hedefe ancak sosyal demokrat bir anlayışla ulaşılabilir” ifadesini kullandı.
Çorum’un gelir dağılımında 81 il içerisinde 50’nci sırada yer aldığını belirten Gök, “Çorum’un en büyük eksikliklerinden birisi havalimanı ve hızlı trenin olmayışı. Ayrıca Mersin-Samsun arası yük treni taşımacılığının da devreye alınması gerekiyor. Çorum’un büyük bir zenginliği var, bu zenginliği AKP ayağa kaldıramıyor” dedi. 
Konuşmasının devamında tarımda yaşananlara değinen Gök, Çorum’a gelirken tarlalarda bekletilen soğanları gördüğünü kaydederek, “Bir tarafta çöplükten yiyecek toplayanlar var, diğer tarafta ise tarlalarda çürüyen ürünler var. Bu duruma vicdanlar sızlar. Ülkede yanlış giden işler var. Tarım politikası zaten yok, bir de ithalata dayalı bir politika uygulanıyor. Türk çiftçisine verilmeyen destek yabancı çiftçiye veriliyor. Geçen yıl 2400 lira olan gübre bu sene 7 bin lira. Mazotu söylemiyoruz daha. Çiftçi yok olmuş durumda, esnaf siftah yapamaz halde. İşçi deseniz, herkesin alım gücü düşmüş. Asgari ücret 2825 lira, ancak Türk-İş’in araştırmasına göre yoksulluk sınırı 3 bin 49 lira. Bu kesinlikle kader değil. Bunları değiştirmek bizim elimizde.” 
Milletvekili Levent Gök’ün konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.
Toplantıya; İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, önceki dönem Çorum Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, Mecitözü Belediye Başkanı Veli Aylar, ilçe başkanları, eski il başkanları, eski belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, gençlik kolları yöneticileri, kadın kolları yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.
Parti içi çalışmaların ve sorunların ele alındığı toplantıda bundan sonra yapılacak çalışmaların yol haritası belirlendi. (Taner ŞİMŞEK)
 

Editör: TE Bilisim