24 ile yeni Vali atanan, 26 ilin valisinin yer değiştirdiği ve 22 valinin ise merkeze alındığı kararnamede Vali Ahmet Kara da merkeze alınan valiler arasında yer aldı. 65. Hükümetin kurulması ve Binali Yıldırım’ın Başbakan olarak göreve başlamasının ardından İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı kararname yayınlanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da kararnameyi onayladı.
Kararnameye göre Vali Ahmet Kara merkeze alınırken, Niğde Valisi Necmettin Kılıç ise Çorum Valiliği görevine getirildi. Çorumlu hemşehrimiz Balıkesir Valisi Mustafa Yaman’ın Mardin’e, Hakkari Valisi hemşehrimiz Yakup Canbolat’ın ise Konya’ya Vali olarak atandığı kararnameyle Çorum eski valililerinden İzmir Valisi Mustafa Toprak Malatya’ya; Çorum eski Vali Yardımcısı Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayır ise Kütahya’ya atandı. Ayrıca Çorum’da bir süre kaymakamlık görevini yürüten Akyurt Kaymakamı Tuğba Yılmaz da Yalova Valiliği görevine getirildi.

NECMETTİN KILIÇ KİMDİR?
Çorum Valiliği görevine atanan Necmettin Kılıç, Sivas doğumlu, evli ve 4 çocuk babası.
Sivas’ta Devran İlkokulu, 4 Eylül Ortaokulu, Sivas Kongre Lisesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenim gören Necmettin Kılıç, 1993 yılında avukatlık mesleğine başladı. 1984 yılında İçişleri Bakanlığında Mülki İdare Amirliği görevine Ankara Valiliği Kaymakam adayı olarak başlayan Kılıç, sırasıyla Malatya-Arapgir Kaymakamlığı, Diyarbakır-Çüngüş Kaymakamlığı, Hatay-Hassa Kaymakamlığı, Şanlıurfa-Birecik Kaymakamlığı görevlerini yürüttü. 1999 yılında Karaman Vali Yardımcısı olan Kılıç, daha sonra Düzce Vali Yardımcısı olarak görev yaptı. 2005-2009 yılları arasında İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği, 2009-2011 yıllarında İller İdaresi Genel Müdür Yardımcılığı ve 2011-2013 yılları arasında ise Müsteşar Yardımcılığı görevlerini yürüten Vali Kılıç, 15 Ağustos 2013 tarihinde Niğde Valiliği görevine atanmıştı. Vali Kılıç 17 Ağustos Depremi nedeniyle geçici görevle bir süre Kocaeli Kriz Merkezi’nde de görev aldı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim