Çorum’daki basın mensuplarının Dünya Gazeteciler Günü’nü kutlayan MHP İl Başkanı Bekir Çetin, yaptığı konuşmada Milliyetçi Hareket Partisi’nin 1 Kasım tarihinde Çorum’un vekil ve bakan hasretini gidereceğini ifade etti.
13 yıldır basın üzerinde büyük bir baskı oluşturulduğunu ve iktidarın basının sadece kendi sesi olmasını istediğini anlatan Bekir Çetin, MHP iktidarında basının özgürleştirileceğini dile getirdi.
Bağımsız, hür ve objektif basının demokrasinin teminatı olduğunu anlatan MHP İl Başkanı Bekir Çetin, AKP’nin kendinden olmayanlara savaş açtığı gibi tarafsız basını da baskı almaya çalıştığını söyledi.
AKP’nin son bir çırpınışla ülkeyi seçime götürdüğünü kaydeden Çetin, MHP’nin koalisyona varım demesine rağmen AKP’nin PKK’nın 10 şartını daha hafif bularak MHP’nin 4 şartını kabul etmediğini vurguladı.
Ateşin düştüğü yeri yaktığını ve bu ateşin Türk Milletinin bağrına düştüğünü söyleyen Çetin, bir aydır vekil adayları ile sahada olduklarını ve insanların ümitsizlik ve sıkıntı içerisinde olduğunu gördüklerini belirtti. MHP iktidarının umut olduğunu ve sıkıntıların MHP iktidarı ile son bulacağını söyleyen Çetin, “kötü bir yola girişin son çıkışındayız. 13 yıldır ülkeyi yönetenlere Çorum büyük bir şans tanıdı. Vaatler vermişlerdi bunların boş olduğunu gördük. Vekillik yapmadıklarını ve kendi işlerinin peşine düştüklerini hep birlikte gördük. MHP ile birlikte Çorum Anadolu kaplanlarına yeniden öncülük yapacak” dedi.
Konuşmasına Dünya Basın Günü’nü kutlayarak başlayan MHP Çorum Milletvekili Adayı Aybüke Topçubaşı Ekici, basının halka karşı sorumlu olmasının bir çok değerin önünde geldiğini dile getirdi.
MHP Milletvekili Adayı Avukat Aybüke Topçubaşı Ekici de, gazetecilerin gününü kutladığı konuşmasında, gazetecilerin tüm baskılara rağmen direneceğine ve dik duruşundan ödün vermeyeceğine emin olduğunu dile getirdi.
20 Temmuz’dan beri terör örgütünün saldırıları ile birlikte ülkenin belirsiz bir alana doğru sürüklendiğini kaydeden Ekici, “Pusulamız milletimizin bekasıdır. Başkalarınınki gibi ne İmralı ne de Oslo değildir” dedi.
MHP’nin hiçbir zaman dik duruşundan taviz vermeyeceğini anlatan Aybüke Topçubaşı Ekici, parti olarak herkesle görüşmeye hazır olduklarını ancak hassasiyetlerin de zorlanmaması gerektiğini vurguladı.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim