Hitit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, eski adıyla Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi tarafından Turizm Haftası kapsamında bir etkinlik düzenlendi.

Okul Konferans Salonu’ndaki etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken, etkinliğe Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ömer Arslan, Ticaret İl Müdürü Fikret Yıldırım, HİTÜ Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Salih Zeki Şahin, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

“TURİZM SAYESİNDE EKONOMİ CANLANIR”

Hitit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin halkoyunları ekibinin gösterileri ile devam eden etkinlikte ilk konuşmayı Okul Müdürü Elvan Güneş yaptı. Bacasız sanayi olarak kabul edilen turizmin yaşlı dünyamızın taze çiçeği olduğunu, ülkemizin zenginleşmesi, tanıtılması, devletin güçlenmesi, inanların refah içinde mutlu bir şekilde yaşayabilmesi için turizmin çok büyük bir öneme sahip olduğunu söyleyen Güneş, Turizm Haftası’nın amacının ülkemizi tanıtarak daha çok turist gelmesini sağlamak olduğunu dile getirdi.

Bu konuda toplumun ilgisini çekerek turizm hedefleri uyarınca yapılan çalışmaları duyurmak amacıyla kutlanan Turizm Haftası’nın kutlandığını da hatırlatan Güneş, “İnsanlar daime yeni yerler görmek, bilgiler kazanmak, eğlenmek ve dinlenmek ister. Turizm turistlere büyük faydalar da sağlar. Yeni yerler görmenin yanında yeni insanlarla tanışarak bilgi ve görgümüz de artar. Turizmin ülkelere sağladığı faydalar da önemlidir. Turizm sayesinde ekonomi canlanır, turistin harcadığı para döviz olarak ülkede kalır ve ülkelerin kalkınmasına katkı sağlar. Türkiye’miz de dünyanın sayılı turizm merkezlerinden biridir. Turizm potansiyelimiz de sürekli artmaktadır” diye konuştu.

“TÜM BİREYLER BİRER TURİZM ELÇİSİ OLMALI”

Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban da konuşmasında 7 coğrafi bölgede aynı anda yaşanan cennet gibi bir vatan üzerinde yaşadığımızı hatırlattı. Kadim medeniyetlere başkentlik yapan turizm açısından bir çok avantaja sahip olan ülkemizi turizmde daha güzel günlere gebe olduğunu vurgulayan Yahya Çoban, bu konuda Göbeklitepe’deki çalışmaların da önemine değindi.

Türkiye’nin son yıllarda turizmde atağa kalktığını ancak potansiyelinin daha büyük olduğunu söyleyen Milli Eğitim Müdürü Çoban, bu konuda devletin yaptığı çalışmaların yanında toplumun tüm kesimlerinin birer gönüllü turizm elçisi olarak ülke için üzerine düşen görevi yapması gerektiğini, herkesin bu sorumluluğu üzerine alıp bu bilinçle hareket etmesi halinde Türkiye’nin turizmde geleceğin yıldız ülkesi olacağına inandığını belirtti.

İlimizin de önemli bir tarihi geçmişe sahip önemli bir turizm merkezi olduğunu söyleyen Çoban, Hitit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin turizm alanında yetişmiş kalifiye eleman ihtiyacını karşılamada önemli bir görevi yerine getirdiğini de kaydederek öğrencilere bazı tavsiyelerde bulundu.

“ÇORUM’UN TURİZMDE BÜYÜK BİR POTANSİYELİ VE GÜCÜ VAR”

Geçmişte Antalya, Muğla gibi bir çok turistik bölgede görev yaptığını belirterek Vali Yardımcısı Yüksel ile Turizm Haftası’nın ülkemize ve ilimize hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak turizmde hak ettiğimiz payı alabilmek için bazı gereklilikleri anlattı. Turizmde ilk önemli olan şeyin gerek hizmette gerekse yemeklerde temizlik olduğunu anlatan Vali Yardımcısı Recep Yüksel, ikinci gerekliliğin ise ülkemizde mevcut olan samimiyet, güleryüz ve konukseverlik olduğunu söyledi.

Turizmde ülkemizde ve ilimizde yerelliği korumanın önemine değinerek ihalesi yapılan Arasta Sağlıklaştırma Projesi’nde de arastanın ortasından yol geçirme gibi geçmiş dönemde alınan kararın uygulanmayacak olmasına sevindiğini vurgulayan Recep Yüksel, “Çorum’un turizm potansiyeli ve gücü çok büyüktür. Çok yoğun bir turistik sezon bizleri bekliyor. Çorum’da tüm kurum ve kuruluşlar olarak turizm alanında samimi olarak birşeyler yapmaya çalışıyoruz. Turizmde son yıllarda çeşitli sebeplerle yaşanan daralma yavaş yavaş aşılıyor. Turizm sektöre sizin gibi gençlere de yeni iş imkanları yaratıyor. Bunları değerlendirmeniz gerekiyor” diye konuştu.

Okul öğrencileri Salih Samet Zingi ile Habibe Yetişgen’in “Türkiye’ye Sesleniş” isimli şiiri seslendirmesi ile devam eden programda Okul öğrencilerinin hazırladığı “Kapadokya” isimli skeç de büyük beğeniyle izlendi.

Programda daha sonra Hitit Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Salih Zeki Şahin tarafından yapılan sunumun ardından ise program “İki Kuşak Bir Arada” isimli Baklava Yarışması’nın ödüllerinin dağıtımı ve kokteyl ile son buldu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim