Vakıf 19’un, Türk Japon Vakfı ile işbirliği halinde düzenlediği Dünya Hitit Günü, Türk Japon Vakfı Binasında 20 Nisan’a kadar kutlanacak. Organizasyon, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi’nin de destekleriyle gerçekleştirilecek.

TANITIM İÇİN ÇALMADIK KAPI BIRAKILMAYACAK

Vakıf 19 Başkanı Alper Bilan, Çorum’un tarih ve kültür mirasını gerek ulusal, gerekse uluslararası alanlarda tanıtmayı amaçladıklarını belirterek, Çorum’a istihdam ve gelir kaynağı sağlama açısından turizm sektörünü sanayi kadar önemli gördüklerini söyledi.

Projenin hedefinde, büyükelçilikler, üniversiteler, STK’lar, yetişkinler, gençler, çocuklar ve engellilerin olduğunu vurgulayan Bilan, “Çorum’un tanıtımı için çalmadık kapı bırakmama” anlayışı çerçevesinde her kesimi ziyaret ettiklerini bildirdi.

HERKES TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMALI

Bu etkinliğin öneminin herkes tarafından doğru anlaşılacağı umudunda olduğunu da ifade eden Alper Bilan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay Beyefendinin Çorum ziyaretleri sonrasında Hitit uygarlığının tanıtılması yönünde ortaya koydukları irade çerçevesinde, Dünya Hitit Günü’ne gerekli maddi ve manevi desteğin verilmesi ve kurumların bu günü bir tanıtım fırsatına dönüştürmesi, biz böyle bir tanıtımda ne yapabiliriz diye taşın altına elini koyması gerekmektedir. Sayın vekillerimizle Ticaret ve Sanayi Odası gibi kuruluşların da bu işi sahiplenmesi önemlidir.”

BÜYÜKELÇİLİKLERİN DESTEĞİ

Vakıf Mütevelli Heyeti’nin, Çorum Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile de uyumlu olarak titiz bir çalışma içinde olduğunu, Almanya ve Japonya Büyükelçilikleri yoluyla tüm büyükelçiliklere duyuru yapıldığını anlatan Vakıf 19 Başkanı Bilan, “Üniversiteleri, okulları, kadın kuruluşlarını ve tüm STK’ları tek tek bilgilendiriyoruz. Panellere bir çok bilim insanı katılacak. Plastik Sanatlar Sergisi’nde 50 sanatçı yer alacak. Konser, defile yanında, workshoplara katılacak gruplara rehberler eşliğinde değişik aktiviteler sunulacak” dedi.

Alper Bilan, desteklerinden dolayı Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Zeki Gül ve Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan’a Mütevelli Heyet adına teşekkür etti. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim