YEDAŞ İl Koordinatörü İlyas Akyol ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Ceylan, özelleştirildikten sonra YEDAŞ’ın 6 yıl içerisinde Çorum’a toplam 120 milyon liralık yatırım yaptığına dikkat çekerek, kamuya göre yapılan yatırımların 7 kat arttığını söyledi.
“2017 yılı bizim için aydınlık, önü açık bir Türkiye olacak. Yeniden kalkınmada 2017 yılı bizim şahlanış yılımız olacaktır” diyen Milletvekili Ceylan, konuşmasında şunları söyledi:
“Hatırlanacağı üzere 2010 yılında YEDAŞ özelleştirildiğinde halkta bir tedirginlik vardı. Kamudan özel sektöre geçerken sorun yaşanılabilir diye düşünülüyordu. Ama görüldüğü gibi biz haklı çıktık. 2010’da kamudayken 3.5 milyon liralık yatırım yapıldı. 2011 yılında ise özelleştirme ile birlikte 14.5 milyon liralık yatırım yapıldı. 6 yılda ise yapılan yatırımların bedeli 120 milyon lirayı buldu. Bu yıllık ortalama 20 milyon liraya tekabül ediyor. Kamuya göre yatırım aşağı yukarı 7 kat artmış durumda.
Elektrik dağıtım şirketlerinin değerlendirildiği toplantıya göre en sorunsuz illerin başında Çorum geliyor. İlyas Bey’in şahsında tüm ekibine teşekkür ediyorum.
İl başkanlığımızdan buyana özel olarak Çorum’un girişi ve çıkışlarının aydınlatılması konusunu takip ediyorum. İlk olarak Çimento Kavşağı’nda başlamıştık. Bundan sonra Samsun yolunda Mecitözü ayrımına kadar, Ankara yolunda ise Alaca yol ayrımına kadar aydınlatma yapılacağını söylemiştik. Bu ayın sonu itibariyle Mecitözü yol ayrımından Alaca yol ayrımına kadar Çorum’un giriş ve çıkışları pırıl pırıl olacak. Bunun için toplam 10 milyon lira harcandı.
Sadece merkezde değil Sungurlu, Osmancık ve Alaca’da da şehir giriş ve çıkışlarının aydınlatma çalışmaları devam ediyor. Şehirlerin girişlerinde ilk izlenimler önemlidir. YEDAŞ İl Koordinatörü İlyas Akyol ve ekibinin bize büyük bir yardımı oldu. Marifet iltifata tabidir. Çorum halkı adına kendilerine teşekkür ediyorum.” (Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim