Ahilik kültürünün günümüzde halen geçerliliğini koruduğunu, Türk toplumuna verimli bir sistem kazandırdığını ve birçok ülkede adalet sağladığını belirten Vali Kara, bu güçlü mirasın korunması gerektiğini açıkladı.
Vali Kara yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İlimizin sanayi kenti olarak anılmasında, sanayide ortak kültürün gelişmesinde ve sanayileşmesinde ahilik kültürünün önemli katkısı bulunmaktadır. Esnaf ve sanatkârlarımız, insanlar arasındaki ticari ve toplumsal ilişkilerde dürüstlük, güvenilirlik, iş ve meslek ahlakına saygı, hak ve hukuka riayet etme, saygılı, şefkatli, cömert ve güler yüzlü olma ilkelerini esas alan ahilik sistemini uygulamaya bugün de devam etmektedirler.
Ahilik Haftası vesilesiyle, medeniyet tarihine Türk kültürünün armağan ettiği bu güçlü mirasın gelecekte de korunmasını temenni ediyor, asırlardır barışın merkezi ve dünyada ilk ticaretin yapıldığı yerlerden birisi olan ilimizde ekonominin bel kemiği olan esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftasını kutluyor, çalışma hayatlarında başarılar diliyorum.”
Editör: TE Bilisim