Çorum Patates Üreticileri Birliği Başkanı Davut Subaşı, AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Birliğin yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette Subaşı, Bekiroğlu’nu kutlayarak, yeni görevinde başarılar diledi.
Ziyarette 2014 yılında Çorum’da üretilen patates miktarı hakkında da açıklamalarda bulunan Subaşı, geçen yıl kuraklık nedeniyle verimde büyük düşüş yaşandığını söyledi.
Geçen yıl Çorum merkez ve ilçelerde toplam 11 bin 74 dekar alana ekim yapıldığını ve yaklaşık 35 bin ton patates üretimi gerçekleştirildiğini ifade eden Subaşı, en yüksek üretimin de Çorum merkeze bağlı köylerde yapıldığını açıkladı.
Çorum merkezde 4 bin 200 dekar alana ekim yapıldığını, toplam 13 bin 440 ton üretim gerçekleştirildiğini ve ortalama dekar başına 3 bin 200 kg patates alındığını belirten Subaşı, ilçelerdeki üretim miktarları hakkında da açıklamalarda bulundu.
Subaşı, “Alaca’da 7 bin 250 ton, İskilip’te 3 bin 750 ton, Kargı’da bin 800 ton, Bayat’ta bin 320 ton, Mecitözü’nde 870 ton, Ortaköy’de 300 ton, Oğuzlar’da 35 ton ve Sungurlu’da da 21 ton üretim gerçekleştirildi” dedi.
Çorum patatesinin kalite bakımından Türkiye’de ilk üçe girdiğini belirten Subaşı, çiftçilere sertifikalı tohum kullanmaları için de tavsiyelerde bulundu. Sertifikalı tohumun hem verimi artırdığını hem de insan sağlığını koruduğunu ifade eden Subaşı, ilaçlama yapılırken insan sağlığının gözetilmesi gerektiğini söyledi.
Ziyaretlerinden dolayı Çorum Patates Üreticileri Birliği üyelerine teşekkür eden AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu da, çiftçilerin babadan kalma yöntemlerle üretim yaptığını belirterek, bilinçli tarım yapılması halinde verimin daha da artacağını söyledi.
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim