Sanayi ve tarih kenti olan Çorum’un devletten hakettiğini bugüne kadar alamadığını dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran sonrasında kentin önündeki engelleri kaldıracaklarını söyledi.

CHP Çorum İl Başkanlığı tarafından Yıldızpark Düğün Salonu’nda düzenlenen “Kemal Kılıçdaroğlu İş Dünyası ve STK Buluşması” büyük ilgi gördü. Toplantıya CHP Milletvekili Tufan Köse, 19. Dönem Çorum Milletvekili A. Adnan Türkoğlu, CHP Çorum eski Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, CHP Milletvekili adayları Burçin Solmaz Polat, Gürsel Yıldırım, Mehmet Tahtasız, CHP İl, İlçe, Merkez İlçe, Kadın ve Gençlik Kolları yöneticileri, CHP milletvekili aday adayları, Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, Mecitözü Belediye Başkanı Ünal Yavuz, Aşdağul Belediye Başkanı Dursun Uzunca, ile birlikte İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Baro Başkanı Altan Akpınar, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, TSO Başkan Yardımcısı Harun Karaca, Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Yılmaz Kaya, ÇESOB Başkanı Recep Gür, ÇESOB’a bağlı odaların başkanları ADD Şube Başkanı Uğur Demirer, KESK’e bağlı sendikaların şube başkanları, TMMOB’a bağlı odaların temsilcileri, mahalle muhtarları, diğer sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri katıldı.

İki bölüm halinde gerçekleşen toplantının ilk bölümünde ülke gündemine ilişkin konulara değinerek sanayi ve tarih kenti Çorum’un haketttiği değeri alması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, kendi sanayisini kendi öz birikimi ile büyütebilmiş bir kent olan Çorum’un 30 yıldır havaalanı ve demiryolu vaatleriyle oyalandığını, Anadolu kentleri gibi Çorum’un da içinin boşaltıldığını açıkladı. Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı’nı kuracağını söyleyen Kılıçdaroğlu, bu birlikle birlikte Türkiye’nin ve Çorum’un dolara boğulacağını, Çorumlu iş insanının Irak, Suriye ve İran’a giderek iş yapacağını dile getirdi.

İşsizliğin ülkenin önemli sorunlarından olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu “Anadolu gibi Çorum’un da içi boşaltılıyor. Buraya 30 yıldır havaalanı ve demiryolu için verdiğiniz vaatleri niye yerine getirmediniz? Çorum Anadolu'nun kalbidir, sanayi burada atar. Çorum kendi sanayisini kendi öz birikimiyle büyütmüş bir kenttir. Aynı zamanda bir tarih kentidir. Dünyanın en eski ve hala çalışan barajı Çorum'dadır. Ben bunu daha 2 ay önce öğrendim. Çorum tanıtılmıyor. Tarihin derinliklerine bu kadar uzanan bir kentte nasıl olur da turizm alanında bu kadar geri kalabiliriz.

Amerikalısı, Almanı, Fransızı biliyor bunu ama bizim Çorum'da, Ankara'da, Yozgat'ta yaşayan vatandaşımız dahi bilmiyor. Bilmemesi tanıtma konumunda olanların görevini yapmamasından kaynaklanıyor. Çorum'u dünyaya tanıtacaklar. Dünyanın en önemli TV kanallarını getirecek, bakın 'Bu baraj 100 yıllar önce kuruldu, hala çalışıyor, dünyada örneği yoktur' diyecekler. Ve turist yağacak. Maalesef bir duvara geldik, önünde bekliyoruz, o duvarın yıkılması lazım. Çorum'un ve Anadolu'nun tanıtılması lazım. Ne günahı var buradaki insanların. 'Her şeyi İzmir'e yapalım, İstanbul'a yapalım'... Peki Çorum, Çankırı, Hakkari, Diyarbakır ne olacak?” diye konuştu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, seçim bildirgesindeki vaatleri ile ilgili de toplantıya katılanlara bilgi verdi. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından ise toplantının ikinci bölümü basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Bu bölümde Kemal Kılıçdaroğlu toplantıya katılan sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim