CHP İl Başkanı Ali Rıza Suludere, dün sabah saatlerinde beraberinde Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, İl Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke, İl Genel Meclisi Üyeleri Yıldız Bek, Burçin Solmaz Polat, Haydar Erdem, CHP İl ve Merkez İlçe yöneticileri ile birlikte Vali Necmeddin Kılıç’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette İl Başkanı Ali Rıza Suludere kongrelerini tamamladıklarını açıklayarak ilk ziyareti de Vali Kılıç’a yaptıklarını vurguladı. Çorum’a hizmet için neler yapılabileceğini görüşmek üzere bu ziyareti yaptıklarını belirten Suludere, “Bugüne kadar devletine hep veren taraf olan Çorum hak ettiğini alamamıştır. Bunu alması için bizler de her zaman elimizden gelen desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

“STRATEJİK PLAN’A DESTEK BEKLİYORUZ”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kılıç ise HİTÜ işbirliğinde hazırlanan, 2018-2023 yılını kapsayan Çorum İli Stratejik Planı ve Eylem Planı’na destek beklediğini bildirdi.

Türkiye’nin çadır devleti olmadığını, dünyaya devlet kurmayı öğreten bir milletten geldiğimizi ve bu binlerce yıllık devlet geleneklerinden birinin de ilk göreve gelen kişilerin Valileri ziyaret etmesi olduğunu söyleyen Kılıç, “Çorum’da neler yapabiliriz? Bunun için bir Stratejik Plan ortaya koyduk. Onlarca toplantının ardından geniş katılımlı dinamik, ayakları yere basan bir plan ortaya konuldu. Ama bu plan tabi ki değişebilir. Güzel hedefler konan planı incelemenizi ve bizlere önerilerinizi iletmenizi bekliyoruz. Bu planda hangi kurumun ne zaman ne yapacağı da belirlendi” dedi.

“ÇORUM’UN ŞANSI BEŞERİ SERMAYESİ”

Çorum’un en büyük şansının beşeri sermayesi yani nadir rastlanan müteşebbis insan gücünün olduğunu dile getirerek ilimizin kendi tırnağıyla kazıyarak bugünlere gelen bir il olduğunu anlatan Vali Kılıç, “Hazırladığımız planda bunu da gözönünde bulundurduk. Tarım ve hayvancılık, turizm ile sanayinin 2023’te nereye gideceğini ortaya koyduk. Devletin 2023 hedefleri doğrultusunda hazırladığımız bu plan Hitit Üniversitesi’ndeki beyinlerin de işin içine katılması ile yapıldı. Hedeflere hep beraber yürüdüğümüzde Çorum’un önü açıktır. Türkiye ve Çorum sürekli gelişme gösteriyor. Çorum insanı üst menfaatlerde her zaman biraraya gelebiliyor. Türkiye, geçmişi, insanlığı, tarihi, adalate bakışı, insan hakları adına hiçbir menfaat gözetmeden insanları yaşatmaya çalışan kültürü ile dünyanın umudu haline gelmiştir” diye konuştu.

“ÇORUM LOJİSTİK MERKEZ OLABİLİR”

Çorum’un devletten yeterince yatırım almadığına katılmadığını, halen 3,7 milyarlık çalışmaların yürütüldüğünü ve genel bütçeden özellikle su kaynaklarının planlanmasında önemli çalışmalar yapıldığını anlatan Vali Kılıç, sadece Kırkdilim’e yapılacak tünel çalışmasının bile 400 milyon TL’lik bir yatırım olduğunu, her bölgede karayollarında ciddi çalışmalar yapıldığını bildirdi. Vali Kılıç, “Bu çalışmaları gördüğümüzde gelecek vizyonu için umutluyum. Ayrıca Samsun limanına sanayicimizin ulaşmasını sağlayacak otoban projesi, Ankara ve Samsun’a ulaşımı sağlayacak otoban, hızlı tren projesi hızla ilerlemektedir. Çorum bu projeler bittiğinde bir lojistik merkez haline gelebilir. Kuru liman denilen bu lojistik merkez ilimizi geleceğe taşır. Bunlarla birlikte ben Çorum’un önünün açık olduğunu görüyorum. İnsanın Çorum’dan ev alası geliyor. Zaten iki torunumun da doğum yerlerinde Çorum yazıyor. Çorumlu olmak artık benim için de bir övünç meselesi” dedi.

“YAŞAM KALİTESİGİDEREK ARTIYOR”

Vali Kılıç, Çorum’un gerek yaşam kalitesi parametreleri, gerekse gelir dağılımında da ülkede ilk 10 il arasında yer aldığını dile getirerek son 3 senedir göçün durduğunu, il merkezinin nüfusunun artmaya devam ettiğini, Çorum’daki sağlık hizmetinin Ankara’da bile bulunmadığını, otopark ve park alanlarıyla ilgili vatandaşın daha fazla bilinçlenmesi gerektiğini, Gazi ve İnönü Caddesi’nde park yasağı uygulamak istediklerini, ancak tepkilerden çekindiklerini, Kırkdilim bölgesindeki yapılacak çalışmalardan çıkacak kayalar için Özel İdare olarak kankoser tesisi kurarak maliyetleri düşüreceklerini, 2018 yılında Özel İdare hizmetleri bakımından 2017’ye nal toplatacaklarını sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim