Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, uzun bir aradan sonra ilimiz yerel basınıyla biraraya gelerek gündeme ilişkin bir çok açıklama yaptı.
Milletvekili Kurt, beraberinde AK Parti İl Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, Mesut Ceylan, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ünal Yıldırım, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Özpolat ve bazı parti yöneticileriyle birlikte Eflatun Kafe’de basınla buluştu.
Samimi bir ortamda sohbet havasında yapılan toplantıda 15 Temmuz darbe girişimi başta olmak üzere Çorum havaalanı, hızlı tren, acemi birliği, kültür ve turizm, Barış ve Ekonomi Çalıştayı ve Hayat Kağıt gibi konularda soruları yanıtlayan Milletvekili Kurt, Çorumluların verdiği görevi Ankara’da en içten şekilde yerine getirme gayreti içinde olduğunu ama görevlerini yaparken hatalarının olabileceğini ve bu konuda kendisinin her zaman uyarılabileceğini bildirdi.
Türkiye’nin olmazsa olmaz gündeminin FETÖ, PKK, PYD, İŞİD gibi terör örgütleriyle mücadele olduğunu vurgulayarak 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında oluşturulan birlik beraberlik ruhunun daha ileri noktalara taşınması ile ülkemizin tüm sorunlarından kurtulabileceğini ifade eden Milletvekili Kurt, “Devletin şimdilik önceliği FETÖ ve diğer terör örgütleridir. Türkiye 15 Temmuz’da coğrafi konumunun önemi, ilerlemesi ve marka haline gelmesi nedeniyle bizi yıkmaya çalışanların hedefi haline geldi. Ancak bu süreçte Allah’ın izni ve Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle milletimiz sayesinde bu girişim bertaraf edildi. Bundan sonraki süreçte de artık hep aklımızda dememiz gerekiyor. Daha bilinçli, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeliyiz. Siyasiler başta olmak üzere bürokrasi, sivil toplum kuruluşları ve basınımız normalleşme sürecine hep birlikte girmeliyiz.



Çorum’da tüm kesimler bilinçli hareket etmeli ve aralarına teröristlerin sızmasına izin vermemelidir. 15 Temmuz’u bir milat olarak görüp, bizi bölmelerine izin vermeyelim. Normalleşme sürecine hep birlikte girip, fitne bağlarını sevgi bağları haline getirip, Çorum’da örnek bir uygulamaya geçmemiz gerekiyor. Bunu da yapabileceğimize inanıyoruz. 15 Temmuz gecesi Gazi Meclis’te tüm vekillerimiz bir aradayken Çorum’dan olumsuz bir şeyin gelmemesi hepimizi oldukça sevindirdi. Bizler Gazi Meclisin Gazi Vekilleriyiz. Darbe günü Çorum’un tutumu bizi daha da güçlendirdi” dedi.
Darbe girişimi ile ekonominin 10 yıl geriye gittiğini ancak bunları düzeltmek için devletin bir çok projeyi hayata geçirdiğini ifade eden Milletvekili Kurt, yollarını değiştirmeden Çorum’un hizmetkarı olmaya devam edeceklerini, bundan sonra daha da hırslandıklarını, rehavete kapılmadan ilimizi geliştirme adına çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.
Muhalefet yapmanın kolay olduğunu ancak kendilerinin en zoru olan yönetime talip olduklarını söyleyen Milletvekili Kurt, Meclis’te çalışmalar olmadığı her zaman Çorum’da olmaya çalıştığını, ilimizin ekonomisini düzeltme adına sürekli proje üretilmesi gerektiğini, şehrin ihtiyaçlarının kendilerine taşınması halinde gereken çalışmaları yaptıklarını, devletin açıklayacağı ekonomi paketlerinden birine de Çorum’u katma noktasında çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.
Çorum’da gençler, kadınlar ve turizm alanında bir çok çalışma ve proje hazırladıklarını ifade ederek özellikle Hattuşa’nın UNESCO listesine girmesinin 30. Yılını önemsediklerini, bu nedenle Ekim veya Kasım ayında Çorum’da yoğun programların olacağını, ilimizde bir Barış Çalıştayı yapılması için çalışmaların devam ettiğini, ayrıca OKA desteği ile Boğazkale’de bir Hitit Köyü yapılacağını anlatan Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, bu tür çalışmalar ve ‘Çorum dünya şehri’ sloganı ile ilimize gelecek turist sayısında artış beklediğini bildirdi.
Çorum esnafının acemi birliği konusundaki talebine ilişkin soruları yanıtlayan AK Parti Çorum Milletvekili Kurt bu işin olmasının kolay olmadığını bildirdi.
Çorum’da özellikle esnafın beklediği müjdeyi vermek istediklerini ancak acemi birliği konusunda Çorum’a yol üstünde olduğu için temkinli davranıldığını bildiren Kurt, ancak konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini söyledi. Kendisine de acemi birliğiyle ilgili taleplerin iletildiğini, konuyu ilgili yerlere ilettiklerini ancak ilk aşamada gelmesinin zor göründüğünü anlatan Milletvekili Kurt, “Acemi birliği konusunda Çorum’a temkinli davranılıyor. Güvenlik gerekçesiyle daha iç kesimlerdeki illere bu birlikler veriliyor. Çorum sanayisi geliştiği için acemi birliğine ihtiyacı yokmuş gibi görülüyor. Biz tabi ki konuyu bırakmış değiliz. Israrımızı sürdüreceğiz ve elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Çorum’a acemi birliği kazandırılması konusunda var gücümüzle uğraşacağız.
Bizim şu anda önceliğimiz hızlı ve kara trendir. Çünkü sanayisi güçlü olan Çorum ürettiklerini satmak için demiryoluna ihtiyaç duymaktadır. Havaalanı tabi ki yapılsın isteriz ama yakın zamanda zor görünüyor. Merzifon Havaalanı’nın daha rantabıl kullanımı bizim için daha mantıklı görünüyor. Merzifon Havaalanı’nın adının da Erol Olçok Havaalanı olarak değiştirilmesi için çalışma yapacağım.
Mesela şu anda Çorum’a havaalanı yapılsa, ben Ankara’dan uçağa binip Çorum’a gelmem. Çünkü buraya gelmek için 1 saat Esenboğa’ya gideceksin. 1 saat orada uçağa binmek için uğraşacaksın. 1 saatte de geleceksin. Ben zaten arabaya bindiğim gibi bu süreden daha kısa sürede Çorum’a ulaşıyorum” şeklinde konuştu.
Toplantıda Osmancık TEDES’le ilgili tepkileri yanıtlayan ve Trafik Komisyonu’nun hız sınırını 50’den 70’e çıkardığını belirten Milletvekili Kurt, Hayat Kağıt ile ilgili sorunu iki aydır takip ettiğini, daha öncede ilimizde bir grubun bu konudaki sorunu konusunda çalışma yaptıklarını ama önemli olanın sorun patlamadan kendilerine ulaşılması olduğunu söyledi.
Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt toplantıya katılan bazı basın mensuplarının internet sitelerine resmi ilan verilmesi konusundaki çalışmayı hatırlatarak destek istemesi üzerine internet siteleri ve radyolarla ilgili bir araştırma yapacağını ve bu konuda kendisine bir rapor hazırlanırsa ilgili yerlere iletebileceğini sözlerine ekledi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim