Muhtarlar Günü etkinlikleri kapsamında Vali Necmeddin Kılıç, merkez mahalle ve köy muhtarlarını yemekte ağırladı.
Çorum Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli Salonu’ndaki yemekte Vali Kılıç’ın yanısıra Garnizon Komutanı Alb. Fatih Üstündağ, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Muhtarlar Günü Kutlama Komitesi Başkanı ve Mahalli İdareler Müdürü Nihat Özarslan, çok sayıda davetli ile muhtarlar katıldı.
Yemek sırasında konuşan Vali Necmeddin Kılıç, devlet ile milletin varlığından bahsederken, millet olmazsa devletin olamayacağını, devlet olmadan da milletin tıpkı Ortadoğu’daki ülkelerin durumuna düşeceğini szöyledi.
Gayenin iyilik, insana hizmet ve vatan toprağına hizmet olduğunda devlet hizmet etmek gerektiğini hatırlatan Vali Kılıç, “Devletimiz olmazsa bizi koruyan kalkan olmaz. Suriye’nin, Irak’ın haline düşeriz. Bizim lisanımızda devlet kelimesi hem bir organizasyonu anlatır hem de tüm iyilikleri anlatır. Mühim olan devletimizin bekasıdır ve sonsuza kadar ilelebet yaşamasıdır.” şeklinde konuştu.
İnsana hizmette kurulan organizasyonda muhtarların çok önemli olduğunu dile getiren Vali Necmeddin Kılıç, “Muhtarlarımız teşkilat yapımız içerisinde güvenlik ve asayişten başlayan çeşitli kamu hizmetlerini yapan, halk ile devlet arasında köprü kuran, seçimle gelen muhteşem bir mekanizmadır. İnsana hizmette, kamu düzeninin ayakta tutulmasında ve devletimizin bekasında çok önemli bir görev ifa ediyor. Atalarımız ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ diyor. O yüzden eğer hedef devletimizin bekası ise o devletin bekasına hizmet eden insanları huzur, refah, adalet içinde yaşatmak ve hizmet etmek lazım. İnsana hizmette kurulan organizasyon içinde muhtarlarımız çok önemli. Muhtarlarımız teşkilat yapımız içerisinde güvenlik ve asayişten başlayan çeşitli kamu hizmetlerini yapan, halk ile devlet arasında köprü kuran, seçimle gelen muhteşem bir mekanizmadır. İnsana hizmette, kamu düzeninin ayakta tutulmasında ve devletimizin bekasında çok önemli bir görev ifa ediyor. Ülke genelinde olduğu gibi Çorum’da da muhtarlarımız çok aktifler, adeta bir kanaat önderi gibi çalışıyorlar. Hepsi mahallelerinin, köylerinin sorunlarını biliyorlar ve buna göre çalışmalar yürütüyorlar. Bu kadar önemli görevlisi bulunan muhtarların bir gününün olmasını devletimiz sağolsun düşünmüş. Burada ilk kez bu günü kutluyoruz. Devletimiz ve milletimizin yanyana olduğu bu günde ortaya konuyor. Bu günün muhtarlara, Çorum’a, ülkemize ve devletimize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.


Vali Necmeddin Kılıç, Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nde merkez mahalle ve köy muhtarlarına Muhtarlar Günü nedeniyle yemek verdi.



İlk kez düzenlenen Muhtarlar Günü yemeğine köy muhtarları büyük ilgi gösterdi.

(Volkan SINAYUÇ)
 
Editör: TE Bilisim