Programda açılış konuşması yapan Rektör Alkan, günümüzde ülkelerin zenginliğini belirleyen unsurun nüfusları veya sahip olduğu yer altı -yerüstü zenginlikler değil, sahip olduğu teknolojiler olduğunu ifade etti.
Katma değeri yüksek ürünler üretilmesini ve Hitit Üniversitesi’nin şehre entegre olmasını çok önemsediklerini belirten Prof. Dr. Alkan, HÜBTUAM’ın kapılarının herkese açık olduğunu söyledi.
Daha önce Çorum’da üniversitenin adının olmasına rağmen kampüsünün bulunmadığını dile getiren AKP Çorum milletvekili ve TBMM idare Amiri Salim Uslu ise, “Bugün iki tane kampüsümüz oldu. Bilimsel araştırma yapacak merkezimizin açılışını yapıyoruz. Ne mutlu” diye konuştu.
Uslu, “Hizmet götürme noktasında bizler, koşmaya, terlemeye ve yorulmaya razıyız. Yeter ki enerjimizi bu güzel ülke için harcayalım, ortak akıl, heyecan ve çaba içerisinde olalım. Hedefimiz kendi adımızı yüceltmek değil, bu ülkenin bayrağını daha yükseklere taşımak olmalıdır” dedi.
Çorum Milletvekili ve TBMM Bütçe ve Plan Komisyonu Üyesi Dr. Cahit Bağcı da, Hitit Üniversitesi’nin Çorum’un markalaşmasına büyük katkı sağladığını belirterek, Kuzey Kampüsü’nden sonra Güney Kampüsü’nde de inşaat çalışmalarının başlayacağını söyledi.
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim