Çorum’un hak ettiği yatırım ve hizmetleri alabilmesi için verilen mücadelelere desteğini esirgemeyen Mehmet Coşkun, bu kez, kent sorunlarının çözümüne karar mercii bir meclisten katkı sağlayabilmek üzere yola çıktı; MHP’den Çorum Belediye Meclisi üyeliğine aday adayı oldu. Aday listesinde birinci sıraya konulmayı umut ederek girişimlerini ve görüşmelerini sürdürüyor.

Malûm, yiğit namıyla anılır. Kendisi de öyle anılmaktan rahatsızlık bir yana, mutluluk duyuyor. Dolayısıyla biz de, kendisinden “Deli Memet” diye söz etmekte bir sakınca görmüyoruz. Söyleşimize başlarken, öncelikle kendisini nasıl tanımladığını soruyoruz. Deli Memet, “Çorum sevdalısıyım, öz Çorumluyum” diyor, ardından da, “Bir Çorum’a aşk derecesinde bağlıyım, bir de çocuklarıma” diye sözlerini sürdürüyor.

Mehmet Coşkun’un, “Neden MHP?” sorusuna yanıtı ise şöyle: “Ülkü Ocakları’nda yetiştim. Çocukluğum, gençliğim orada geçti. Orası benim her şeyim. MHP de bizim tek partimiz. Ülkü Ocakları’nda yetişen başka partiye kaymaz. Zaten Türkiye’nin en eski ve en köklü ‘dava’ partilerinden biri. Parti disiplininin en güçlü olduğu parti. Benim de prensibim, İl Başkanımla, Merkez İlçe Başkanımla istişare ederek fikir oluşturmak ve o doğrultuda siyasi tavır sergilemek.”

“Belediye Meclisi’nin, benim gibi Çorum için bağırıp çağıracak bir deliye ihtiyacı var” ifadesini kullanan Deli Memet, Çorum’un havaalanı, demiryolu gibi kronikleşmiş sorunlarını bağıra çağıra Türkiye’nin gündemine taşıyacağını, Çorum’un haklarını alabilmesi için kaya gibi dimdik duracağını söyledi. Mehmet Coşkun, AK Parti’de de “Çorum sevdalısı” insanlar olduğunu, Milletvekili Ceylan’ın bunların başında geldiğini vurgulayarak, “Benim için kendisi üç milletvekili demek: 1 Ahmet 2 Sami 3 Ceylan…Üç vekilin yaptığını yapıyor. Çok eskilere dayanan bir dostluğumuz var. Eminim ki, Çorum’un talepleri konusunda kendisinden yine üç vekillik hizmet alacağız.” dedi.

Ailesinin ve dostlarının en büyük destekçileri olduğunu belirten Mehmet Coşkun, “Herkes haddini bilmeli. Ben belediye başkanlığına aday olacak tahsil ve birikimi kendimde görmediğim için belediye meclisi üyeliğini hedefledim. Bu tam benim yapabileceğim bir görev. Çevreden de çok iyi tepkiler alıyorum, tanıdığım ya da yeteri kadar tanımadığım herkes, beni yüreklendirici sözler söylüyor. Çünkü açık sözlü bir insanım. Makam-mevki peşinde olmadığımı, inandığım her doğruyu dobra dobra söyleyeceğimi herkes biliyor. İnandığımı söylemekten çekinmem için, düzenbaz, çıkarcı, hilebaz bir insan olmam gerekir ki, şükür bunlardan bende eser yok.” değerlendirmesini yaptı.

(Aliye ÖNCEL)

Editör: TE Bilisim