Sağlık sektöründe uygulamaya konulan projelerin “sosyal hayata adaptasyonu” gözönünde tutulmadan hareket edildiğini belirten Bölükbaş, hastane yanındaki stat ve konut projelerine dikkat çekerek, “Fıtrata ters uygulamalara muhatap olduk” diye konuştu.

Mehmet YOLYAPAR

Çorum’un talepleri ve beklentileri ile ilgili görüşlerini almak üzere, son görüşmemizi, önceki akşam Saadet Partisi Çorum 1. Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Bölükbaş ile yaptık.

İlçe ve köylerdeki yoğun çalışmalarına ara vererek gazetemizi ziyaret eden Ahmet Bölükbaş, ülke açısından da, Çorum açısından da en önemli sorun olarak “kutuplaşma”yı gördüğünü söyledi.

“ABİ MÜŞFİKLİĞİ YERİNE POLEMİK ÜRETİMİ”

Ahmet Bölükbaş, kutuplaşma konusunda şu değerlendirmeyi yaptı:

Çorum’da toplum önündeki insanlar ve STK’lar gerçek işlevini kaybetmiş, iktidar yanlısı veya karşıtı gibi çok büyük bir hatalar silsilesi ile polemik üretmekte ve bu kutuplaşmayı artırmaktadırlar. İktidar temsilcileri abi müşfikliğini ve tevazuyu bir tarafa atmış, mütekebbir edalarla, söz ve uygulamalarla ateşe körükle gitmişlerdir.

Bunun son örneğini 8 üyemiz ve toplamda 16 oyumuz olan Uğurludağ ilçesinden Saadet Partisi’nden 60 üyenin istifa ettiği iddiası ile bir kez daha göstermişlerdir.

Aslında böyle bir yalana sarılmaları, ne kadar çıkmazda olduklarının da ifadesidir.

Bu ayrıştırmanın vebaline ve günahına ortak oldukları için bu kardeşlerimizin hallerine üzülüyoruz.”

“GÖÇ VEREN ÇORUM”

Toplumun tüketime yönlendirildiğini, üretime dayalı yatırım yapılmadığını savunan Bölükbaş, “Yerinde kalkınma modellerinin derdi ile dertlenmemenin neticesinde, köyler ve ilçeler boşalmış, aileler alışa geldikleri ortamların dışında, asgari ücretli çağdaş köleler olarak yaşamak zorunda kalmıştır.” dedi.

SP Adayı Bölükbaş, “Genelden yerele, İlçe ve köylere kadar kalkınma ve istihdam projeleri çalışmalarımız çerçevesinde, Çorum’un sanayi, tarım ve hayvancılık haritasını çıkardık. 25 Haziran sabahından itibaren, neyi nasıl çözeceğimizi, kimseden saklamadan, sağlam dayanaklarla ifade etmekteyiz.” diye konuştu.

HAVALİMANI VE TREN YOLU

Havalimanı ile yük ve yolcu taşıma kapasiteli demiryolu hattının Çorum’un “kanayan yarası” olduğunu vurgulayan Ahmet Bölükbaş, “Her iki konudaki projelerimizle, Çorum’un itibarsızlaştırılmasına son noktayı mutlaka koyacağız” dedi.

“HİTİT BAŞKENTİ ÇORUM” MARKASI

Bölükbaş, turizm konusunda ise şu değerlendirmeyi yaptı:

“Tarih ve medeniyet turizminin Anadolu’daki gerçek başkenti Çorum’a, Uzakdoğu’nun araştıran ve okuyan milletleri kadar değer vermeyen merkezi anlayışı ortadan kaldıracağız. Toplumların birbirleri ile iletişiminde ve ekonomik yönleri ile de tartışılmaz olan Hitit Başkenti Çorum markalaşması, havaalanı ve tarihi mekanlara ulaşımla, gerçekçi konaklama projeleri ile taçlandırılacak ve işlevselleştirilecektir.”

SP Milletvekili Adayı Bölükbaş, hastane ile ilgili olarak da şu görüşleri dile getirdi:

“Sağlık sektöründe projelerin sosyal hayata adaptasyonu gözönünde tutulmadan hareket edildi. Hastane, stat ve konut projeleri ile Çorumlunun ulaşımdan otoparka, hastane kavşağından obezite betonlaşmasına kadar fıtrata ters uygulamalara muhatap olduk.”

“KADEŞ’E KİMSENİN KARŞI OLMAMASI GEREKİR”

ÇORUM HABER’in “Kadeş Meydanı” önerisini desteklediğini de ifade eden Bölükbaş, belediye meclislerinin kanuni isim verme yetkisine dikkat çekerek,

“Lakin isim verilirken, Meclis çoğunluğunun görüşüne göre değil, tüm Çorum’un içine sinen isimlendirmeler yapılmalıdır. Bu meyanda Kadeş Meydanı öneriniz Çorum tarihine sahip çıkma adına hiç kimsenin karşı olmaması gereken bir tekliftir. Bu hususta destek ve teşekkürlerimi ifade ediyorum. Ancak, bu meydanın yanından geçerken dahi, Çorum bir tarih ve medeniyetler kenti dedirtecek uygulamaların da, bir konsensüs ile icrası yönünde gayret gösterilmelidir.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim