250 bine varan nüfusuyla Anadolu’nun sayılı kentlerinden biri haline gelen Çorum da, önümüzdeki yılın sonbaharında alışveriş ve yaşam merkezi ayrıcalığını yaşamaya başlayacak. Ahlatcı Grup tarafından eski Buğday Pazarı’nın yerinde, 37 bin metrekarelik alanda yapımına bu yıl içinde başlanan Forum Çorum AVM, iki katlı otoparkı, 50 bin metrekarelik 183 işyeri ve istihdam edeceği 1200-1400 kişi ile Çorum’un yeni ve en büyük iş alanlarından biri olacak.
Ahlatcı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, 14 Mayıs 2015 tarihinde düzenlediği basın toplantısıyla projeyi kamuoyuna açıklamış, inşaat alanının 99 bin metrekare olacağını, maliyetin ise 71 milyon euro olarak hesaplandığını bildirmişti. Ahlatcı, bu yıl uygulamaya koyduğu projeler hakkında da bilgi verirken, Türkiye’nin üçüncü altın rafinerisi, güneş enerjisi panelleri, Gazi Caddesi’ndeki enerji grubu bina inşaatı ve Skoda­Seat bayii ve servisi ile birlikte yatırım tutarının 95 milyon euroyu bulacağını söylemişti.
Forum Çorum Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin inşaatı şu günlerde, öngörülen takvim doğrultusunda çok yoğun bir tempoda devam ediyor. AVM için 12 metre hafriyat yapıldı. Burada, 2.400 araçlık iki katlı otopark oluşturulacak. AVM de, Anadolu’da az rastlanır büyüklükte, çok fonksiyonla devasa bir alışveriş ve yaşam kompleksi olacak. İnşaatta halen günün her saatinde yaklaşık 300 kişi, adeta arı gibi çalışıyor.







(Elifsuar TURALI - Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim