Vali Necmeddin Kılıç’ın konuya ilişkin ön bilgileri kamuoyuna ilettiğini, Özel İdare ve Belediye’nin güçbirliği ile tahakkuk ettirilmesi düşünülen bu iki projeye, merkezi hükümetin desteğinin de sağlanacağını ve gerekli kredilerin bulunacağını anlatan Karadağ, “Bu projelerle Çorum’un çehresi değişecek” dedi.

Hoyhoy tepesinde ve Slimkent üstünde bulunan her iki arazinin de tarıma elverişli olmayan, taşlık ve Çorum manzaralı hazine arazisi olduğunu vurgulayan AK Parti İl Başkanı Karadağ, vatandaşın talebine bağlı olarak, her iki bölgede biner adet villa tipi konut yapılabileceğini, talep doğrultusunda bu rakamın artabileceğini, ya da azalabileceğini ifade etti.

Mehmet Karadağ, ön zemin etütlerinin yapıldığını, her iki arazinin de depreme dayanıklı olduğunu anlatırken, “Proje üzerinde, Valilik, Belediye, Milletvekilleri ve Parti Teşkilatı olarak fikir birliği içindeyiz. Çorum’a, sayfiye evleri gibi insanların mutlu olacakları farklı yaşam alanları kazandırmayı ve Çorum’a yepyeni bir pencere açmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim