Ziyarette Tarım ve Orman Müdürü Sarı, Çorum’da hayvancılığın geliştirilmesi için yürütülen projeler hakkında bilgi vererek, “Proje geri dönüşlerinin üreticiler tarafından olumlu olduğu ve özellikle hastalıktan arilik ve kaba yem ihtiyaçlarının karşılanması için yürütülen tohum dağıtımı, slaj paketleme projeleri çiftçilerimizden yoğun ilgi görüyor. Çiftçilerimizden bu yönde olumlu geri dönüşler alıyor olmamız bizim doğru işler yaptığımızı gösteriyor. Çorum hayvancılığını daha ilerilere taşımak gayretiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz” diyerek, bu kapsamda verdiği desteklerden dolayı Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriya Erdurmuş’a teşekkürlerini iletti.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kaya ise Hayvancılık Genel Müdürü Erdurmuş’a Çorum için verdikleri destekler için teşekkür ederek, “Birlik olarak verilen destekleri boşa çıkarmamak için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Kaya, “Ayrıca ülkemizden yurtdışına simmental düve ihraç edilecekse biz birlik olarak ihracata sağlıklı düvelerimizle katkı sunabiliriz” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hayvancılık Genel Müdürü Erdurmuş ise Çorum’un hayvancılık alanında örnek projelerini memnuniyetle takip ettiğini dile getirerek, “Çorum üreticisi imkân verildiğinde her zaman üretime olağanüstü katkısı ve müteşebbis ruhu ile önümüze çıkıyor. Bu heyecanı ve katkıyı gördükten sonra bizlerde elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Çorum’ da Üretici Birlikleri ve Ziraat Odaları ile Kurumlarımızın işbirliği içerisinde yürüttüğü çalışmalar sektöre bir canlılık kazandırdı. Bu durumun üreticilerimize olumlu olarak yansıdığını görebiliyoruz” diye konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim