Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı Spor Salonu’nda dün gerçekleştirilen “Beyaz Önlük Giyme ve Yemin Töreni”ne Vali Necmeddin Kılıç, AKP Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Zeliha Koçak Tufan, İl Jandarma Komutanı Pers. Alb. Abdurrahman Başbuğ, İl Garnizon Komutan Vekili Alb. Çetin Öcal, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ömer Sobacı, bazı kurum müdürleri ile çok sayıda akademisyen, öğrenci ve veli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak kürsüye gelen Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mete Dolapçı, Tıp Fakültesi’nin artık Çorum’da eğitim verecek olmasının heyecanını yaşadığını belirterek, 62 öğrenci ve 110 öğretim elemanı ile yeni akademik yıla son derece güçlü bir şekilde başlayacaklarını söyledi.

Akreditasyona uygun 6 yıllık müfredat oluşturduklarını dile getiren Prof. Dr. Dolapçı, Tıp Fakültesi’nin modern derslikleri, kütüphanesi ve en son donanıma sahip anatomi ve Multi Disipliner Laboratuvarı ile iddialı olduğunu söyledi.

Hedeflerinin uluslararası standartlarda iyi eğitim almış, ülkesine ve vatandaşlarına devletin ortaya koyduğu sağlık hedefleri ve yüksek sağlık standartları kapsamında hizmet verecek kaliteli hekimler yetiştirmek olduğunu söyleyen Dr. Dolapçı, Tıp Fakültesi’nin hem akademik hem de fiziki alt yapısıyla buna hazır olduğunu vurguladı.

“PRENSİBİMİZ, İNSAN ODAKLI BİR EĞİTİM”

Ardından söz alan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan da 62 Tıp öğrencisinden 9’unun Çorumlu olduğunu belirterek, Üniversite’nin Çorum’un en dinamik ve en gelişen kurumlarından biri olduğuna dikkat çekti.

Kabuğunu kırmaya çalışan bir üniversite olduklarını dile getiren Alkan, “Üniversitemiz her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. Dünyanın her yerinden seçkin üniversitelerle işbirliği içerisinde uluslararası etkinliklere imza atıyoruz. Üniversiteler sıralamasında, aynı dönemde kurulduğumuz üniversiteler daha ilerde, her geçen gün daha yukarı basamaklara çıkıyoruz.” diye konuştu.

İnsan odaklı ve istihdam odaklı bir eğitim anlayışını benimsediklerini kaydeden Rektör Alkan, “2011 yılından sonra açılan bölümlerimizde doluluk oranımız yüzde 92’ye ulaşmış durumda. Tıp Fakültesi, geceli gündüzlü çalışmalarımızın sonucunda Çorum’a kazandırılmıştır. Benim göreve geldikten sonra iki büyük hayâlim vardı. Biri kampüs sorununu çözmek, diğeri ise Çorum’a Tıp Fakültesi’ni kazandırmaktı. Bugün bu iki hayâlimi de gerçekleştirmiş olmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyorum.” ifadelerini kullandı.

“TIP EĞİTİMİ, GÖKDELEN İNŞA ETMEK GİBİDİR”

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Zeliha Koçak Tufan ise Hitit Üniversitesi’nin doluluk ve kontenjan plânlaması konularında bölge koşullarını göz önünde bulundurmasının önemine dikkat çekerek, Üniversite’de yaptıkları değerlendirmeler neticesinde, Tıp Fakültesi’nin eğitim-öğretime başlaması konusunda yeterliliği Nisan ayında onayladıklarını anımsattı.

Öğrencilere de seslenen Doç. Dr. Tufan, “Tıp’ın bitiş noktası yoktur. Sadece durakları vardır. Tıp eğitimi, bir gökdeleni inşa etmek gibidir. Mutlaka iyi bir zemin ve ilk taşın çok sağlam olması gerekir. Bu nedenle Hitit Üniversitesi’ni seçmekle iyi bir tercih yaptığınızı düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Daha sonra Hitit Üniversitesi Rektörü Reha Metin Alkan, Tıp Fakültesi’nin yeterliliğinin onaylanması sürecindeki katkılardan ötürü Doç. Dr. Zeliha Koçak Tufan’a bir şilt takdim etti.

Etkinlik, protokol üyeleri tarafından yeni Tıp öğrencilerine önlük giydirilmesi ve yemin töreni ile sona erdi.

Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mete Dolapçı ve diğer öğretim üyeleri tarafından ayrıca 62 öğrenciye stetoskop hediye edildi.

GAZİ’DEKİ ÖĞRENCİLER DEVAM EDECEK

Hitit Üniversitesinin 2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren Tıp Fakültesine yeni kayıt yaptıracak öğrencilerin eğitimlerini Çorum'da sürdürmelerine yönelik Yükseköğretim Genel Kurul'una teklif sunulmuştu. Yapılan incelemeler sonucunda Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde devam eden öğrencilerin eğitimlerini burada sürdürmeleri şartıyla, yeni kayıt yaptıracak öğrencilerin Hitit Üniversitesi bünyesinde Çorum'da eğitimlerini sürdürmeleri ve fakülteye 62 kontenjan verilmesi kararlaştırılmıştı. Tıp Fakültesi'nin 21 öğrencisi Gazi Üniversitesi ile yapılan işbirliği çerçevesinde 2009-2010 eğitim-öğretim yılında Ankara'da öğretime başlamış ve Gazi Üniversitesi bünyesinde ilk mezunlarını 2016 yılında vermişti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim