Hürriyet Meydanı’nda toplanan grup, sembolik bir idam ağacı kurdu. Eyleme, Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Selim Aydın, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Çorum Şube Başkanı Ahmet Hattab İmal, Türk Büro Sen Çorum Şube Başkanı Sami Çam, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile sendika üyeleri katıldı.
Türk Büro Sen Çorum Şube Başkanı Sami Çam, “Yetkililer darağacını kurmazsa, bu halk darağacını kendisi kuracaktır” dedi. Karaman’da bir vakıfta yaşanan skandal olaya da değinen Çam, davadan vazgeçen velilere, seslenerek “Siz nasıl bu kadar alçak olabiliyorsunuz? “dedi.
Çam, açıklamasında şunları söyledi:
“İktidar sahipleri siz ne yapıyorsunuz? Bu millet diyor ki, ‘Katillerin, tecavüzcülerin, şehitlerimizin kanının eline bulaşanların, idam sehpaları kurulsun’ diyor. O masum çocukların suçu, günahı, o çocukları istismar edenler kadar sizlerinde boynundadır. Ey Müslüman Türk milleti bizler imanın son halkasını yaşayacağız. Bizler alıştırıldık. Bizler tecavüze, cinsel istismara, şehitlere alıştırıldık. Günlük 3 tane, 5 tane vatan evlatları toprağa düşerken hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Yazık oluyor bu çocuklara, yazık oluyor bu vatana. Allah bunun hesabını soracak. Bu millet bunların hesabını soracak. Bir gün eğer yetkililer, bu itlerin cezasını vermezse bu millet darağacını kendisi kuracaktır. Buradan Cumhurbaşkanına, Başbakana, Kılıçdaroğlu’na, Bahçeli’ye sesleniyorum, sizler sorumluluklarınızı yerine getirin. İdamı bu ülkeye tekrar getirin. Siz getirmezseniz bugün sembolik olarak kurduğumuz bu darağacının gerçeğini yapıp onları asacaktır. Darağacını bu millet kuracak. Vicdan sahipleri, işte darağacı. Biz bugün burada sembolik olarak yetkililerin yapamadığını, tecavüzcülere ve teröristlere yapamadıklarını sembolik olarak gerçekleştireceğiz. Şayet yetkililer yapmamaya devam ederse, buradan Çorumlular olarak gerçeğini yapacaktır.”




(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim