Ziyarette MHP Erzurum Milletvekili ve MYK Üyesi Prof. Dr. Kamil Aydın, MHP MYK Üyesi hemşehrimiz Prof. Dr. Vahit Doğan, İl Başkanı M. Akif Aras, Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan ve bazı parti yöneticileri hazır bulundu.

MHP heyetine ziyarette Çorum hakkında bilgiler veren Vali Necmeddin Kılıç, Çorum’da bu yıl kırsal kesimde çok büyük hizmetler yapacaklarını belirterek, tüm köylere asfaltla gidileceğini dile getirdi. Çorum sanayisi hakkında da geçmişten günümüze gelinen noktayı anlatan Kılıç, Çorum’u orta gelişmişlik sendromundan kurtarmak için sanayi ile ilgili bir takım çalışmaların hazırlığı içerisinde olduklarını, özellikle Ankara’da sıkışan sanayinin ilimize taşınması için bazı çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Ziyarette konuşan MHP Milletvekili Aday Adayı Ahmet Anak ise Çorum sanayisinin olmazsa olmazının yük treni ve havaalanı olduğunu dile getirerek işadamlarının karşılaştığı sıkıntılar hakkında bilgiler verdi. Kılıç da demiryolu projesinin ihalesinin yapıldığını; bu noktada artık gün sayıldığını, ayrıca bir de otoyol projesinin hayata geçeceğini kaydetti.

MHP TBMM Grup Başkanvekili Erhan Usta da bölgenin cazibe merkezi haline gelmesi için teşvik konusunda bir takım çalışmaların yapılabilmesi gerektiğini vurguladı.  Çorum’un geçmiş yıllarda sanayide yakaladığı çıkışı sürdüremediğini belirterek girişimciliğinden övgüyle bahseden Usta, Çorum ve Samsun’un vatanına devletine bağlı insanların yaşadığı iller olduğunu, ağlamayı bilmedikleri için devlet olarak ihmal edildiği zamanlar olduğunu, Kalkınma Bakanlığı’ndaki döneminden beri Çorum’un girişimciliğini iyi bildiğini ve bunun daha ileri noktalara taşınması gerektiğini sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim