MHP Çorum Milletvekili adayı Aras, Çorum’da görev yapan basın mensuplarıyla iftar programında bir araya geldi. Fas Kahvesi’nde düzenlenen iftar programında konuşan Mehmet Akif Aras, MHP’nin seçim çalışmaları, seçim sürecinde yaptığı çalışmalar ve yerel politikalarını açıkladı.

Terör meselesinden sınır ötesinde yaşananlara kadar MHP Lideri Bahçeli’nin gövdesini milletin önüne koyarak erken seçimi gündeme getirdiğini söyleyen Mehmet Akif Aras, ülkenin düzlüğe çıkması için 24 Haziran’da erken seçim kararı alındığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda seçileceğine inandıklarının altını çizen MHP Milletvekili Adayı Aras, milletvekilliği seçiminde de halkın tercihinin partilerinden yana olacağını söyledi.

“Milliyetçi Hareket Partisi’nin yükselişini hiç kimse, hiçbir muhasım odak, hiçbir nifak yuvası, hiçbir müfteri durduramayacaktır” diyerek yerel sorunlar ve halkın beklentilerine de değinen Aras, “Çorumlu hemşerilerimizin en büyük şikâyeti Çorum’un devletten yeteri kadar yardım alamamasıdır. Bunu ben demiyorum, insanlarımız diyor. “Çevre illere gelen yatırımların yanında çok garip kalıyoruz, Çorum nüfus olarak bu illerden büyük olmasına rağmen niye mahrum kalıyoruz” şikayetleri var. En çok ulaşımdan şikayet geliyor. Örneğin Boğazkale’de ben seçim çalışmaları kapsamında gittiğimde “Biz Yozgat’a bağlanmak istiyoruz” dediler. Bende “Hayırdır” dedim. “Siz Çorumlusunuz dedim.” Onlar ise, “Yozgat Devletten daha çok yatırım alıyor. Çorum’dan daha çok yatırım alıyor. Hava alanı oraya yapılıyor. Çorum’da siyasetçiler hiçbir şey yapmıyor. “ diye dert yanıyorlar. Kısaca bunlar halkın serzenişleridir. Bakın, sanayicimizde öyle, bana şunu söylüyorlar “Ben bu yatırımı yapmışım. Ancak, Ben gider bu fabrikayı hava alanı olan demir yolu ve yük taşımacılığı yapan yerlere açabilirdim” diyorlar. Ben buradan yola çıkarak şunu belirtmek istiyorum. Havayolu demir yolu bunları da devlet yapmak zorundadır. Kısacası seçmenin en büyük önceliği budur” şeklinde konuştu.

MHP Milletvekili Adayı Aras açıklamasını şöyle sürdürdü. “Biz şunu söylüyoruz ulaşım sorunu çözülürse yatırımlar hızlanacaktır, Sanayi hızla gelişecektir. Turizmin canlanması, büyük firmaların Çorum’a yatırım için mutlaka harekete geçecektir. Tüm bunlar için demiryolu ile havaalanı şarttır. Biz parti olarak bu iki önemli konu için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu iki önemli ihtiyacı Çorum’a kazandıracağız. Elbette bugüne kadar Çorum çok büyük yatırımlar yapıldı. Bu inkar edilemez, ancak bu iki konu benim için çok önemli”

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim