Çorum Valisi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Başkanı Necmeddin Kılıç’ın talimatları doğrultusunda hazırlanan İl Stratejik Gelişim Planı çalışmaları kapsamında “Çorum İl Stratejik Gelişim Planı Gözden Geçirme Çalışta”yı gerçekleştirildi. 

Çorum’un gelecek vizyonunun masaya yatırıldığı çalıştay kapsamında 2017-2020 yılları için yapılacak öncelikli proje ve faaliyetler ele alındı. Kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla yapılan program öncesinde 10. Kalkınma Planı, Öncelikli Dönüşüm Programları, Orta Vadeli Plan ve 65. hükümet programı gibi üst ölçekli plan ve programlar incelenirken bu çalışma kapsamında kamu kurumları yetkilileriyle yüz yüze görüşmeler gerçekleştirildi. Yüzyüşe görüşmelerin ardından kurumlar taslak eylem planlarını OKA’yla paylaştı. Çalıştayda katılımcılar, kurumlarının ilgili olduğu eylemlerle ilgili görüş ve önerilirken önümüzdeki ay tekrar bir çalıştay düzenlenecek.

Çalışmanın sonucunda tarım ve kırsal kalkınma; altyapı ve ulaştırma; asayiş ve yerel kamu hizmetleri, sanayi ve ticaret, eğitim ve istihdam, sağlık ve sosyal hizmetler, çevre, orman ve su, kültür ve turizm başlıklarıyla hazırlanacak eylem planlarının 2017-2020 yılları için yapılacak öncelikli proje ve faaliyetleri ortaya koyacağı dile getirildi.

(Selda FINDIK)

Editör: TE Bilisim