Önceki gün El – Bab’da patlayıcı temizliği yapılırken meydana gelen patlamada şehit olan 33 yaşındaki Komando Piyade Üstçavuş Yunus İşcan’ın cenazesi önce Gaziantep’e getirildi. Cenaze burada düzenlenen törenin ardından Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçakla memleketi Tekirdağ’a gönderildi.

İşcan’ın Türk bayrağına sarılı tabutunu memleketinde Çorumlu şehit eşi Hafife İşcan ile 17 aylık oğulları Yiğit karşıladı. Çorlu Havaalanı’nda şehidin parkasını giyen eşi Hafife Özden İşcan, askeri yetkililer ve alanda hazır bekletilen sağlık personeli tarafından teskin edildi. Şehidin silah arkadaşlarının kucağında babasının tabutunu taşıyan helikoptere bindirilen 17 aylık Yiğit bebeğin ağlaması, törene katılanları da gözyaşlarına boğdu.5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Şenol Alparslan, şehidin eşine sarılarak teskin etmeye çalıştı. Şehit Piyade Komando Astsubay Yunus İşcan’ın naaşı ile eşi Özden ve 17 aylık Yiğit’i taşıyan helikopter baba ocağı Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinin Şalgamlı Mahallesi’ne götürüldü.

Şehidin baba ocağında düzenlenen cenaze törenine, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile milletvekilleri, kaymakamlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Baba Yavuz ile Anne Havva İşcan’ın ağıtları yürekleri dağladı. Tabuta sarılan şehidin eşi Hafife Özden İşcan, “Aşkım seni çok seviyorum, seni Allah’a emanet ediyorum, oğlumuzda bana emanet merak etme, sen rahat uyu” dedi.

Tekirdağ Müftüsü İsmail İpek’in cenaze namazını kıldırmasının ardından, Şehit Yunus İşcan'ın naaşı, top arabasına konularak merasim mangası eşliğinde mahalle kabristanına götürülerek gözyaşları arasında toprağa verildi.

(İHA)

Editör: TE Bilisim