Çorum’un Kuyumcu Köyü’nden olan İbrahim Çınar’ın damadı, Çorumlu öğretmen Halide Çınar Koçer’in eşi olan Şehit Özel Harekat Polisi Hasan Koçer dün gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.
Kocaeli'nin Karamürsel İlçesi’nden 10 gün önce Doğu görevi için tayini çıktığı öğrenilen şehidin, kamyona yüklenen eşyaları henüz Bingöl'e ulaşmadan, şehit haberi eşi ve ailesine ulaştı. Şehit polisin eşi Halide Koçer ile annesi Semra ve babası Hamza Koçer, gece yarısı acı haberi alır almaz Bingöl’e hareket etti.
Sabah saatlerinde Bingöl’de düzenlenen törene katılan acılı aile daha sonra şehidin İstanbul’daki babaocağına geldi. Çorumlu Öğretmen Halide Koçer ile 2 yıllık evli Hasan Koçer'in cenazesi buradaki törenin ardından Eyüp Sultan Camii’ne götürüldü. Camideki törene Çorumlu şehit eşi Halide Koçer, babası Hamza Koçer, annesi Semra Koçer ile birlikte İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, 1. Ordu Komutanı Musa Avsever, İstanbul Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Özkaya, İstanbul İl Jandarma Alay Komutanı Hüseyin Kurtoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehidin eşi Halide Koçer, Türk bayrağına sarılı tabuta başını koyarak uzun süre gözyaşı dökerken, annesi Semra Koçer ise güçlükle ayakta durdu. Şehidin tabutu, kılınan cenaze namazının ardından, meslektaşlarının omzunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne ait cenaze nakil aracına taşındı. Koçer’in cenazesi, Edirnekapı Polis Şehitliği’ne defnedildi.



(İHA)
Editör: TE Bilisim