148 ülkede onaylı olan MEMORIAD™’ın (Dünya Hafıza, Zihinsel Matematik ve Hızlı Okuma Olimpiyatları) düzenlediği Memoriad 2017 Türkiye Open Mental Aritmetik Şampiyonası haftasonu Ankara’da yapıldı.

Yarışmaya Kazakistan, Kuzey Kıbrıs ve Türkiye'den ülkelerinin en iyisi olan 5 ile 12 yaş arasındaki zihinsel sporcular katıldı. Türkiye Mental Aritmetik Şampiyonası’na Mega Cambridge bünyesinde olan Çorum Mega Hafıza™ Dahi Çocuk Merkezi’nden katılan Arda Bolat ise yaş grubunda Türkiye ikincisi oldu. Dereceye giren öğrenciler kupa ve madalyaların yanı sıra çeşitli hediyeler de aldılar. 8 aylık beyin egzersizleri eğitimini tamamlayarak yarışmaya hazırlanan Arda Bolat derecesiyle Çorumluların da göğsünü kabarttı. Çorum Mega Hafıza™ öğretmenlerinden Fatma Ceylan Keçeli de öğrencisinin derece yapmasından dolayı Memoriad™ tarafından üst üste 3.Kez Eğitmen Başarı Belgesi ile ödüllendirildi.

Arda Bolat ve Fatma Ceylan Keçeli’ye kupa, başarı belgesi ve ödüllerini Memoriad™ uluslararası dönem başkanı ve aynı zamanda Dünya Hafıza Şampiyonu olan Melik Duyar verdi. Arda Bolat’ın derecesiyle 25-26 Kasım 2017’de İstanbul'da yapılacak Memoriad 2017 Türkiye Open Şampiyonası’nda, diğer ülke şampiyonları ile hak kazandı.

Çorum Mega Hafıza™ Dahi Çocuk Merkezi’nden yapılan açıklamada Keçeli ve Bolat tebrik edildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim