Bakan kurum basın açıklamasında yapılacak projelerle Çorum’u marka şehir haline getireceklerini dile getirdi. 
YENİ ÇORUM PROJESİ
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ilik etapta Akıncılar Kışlası ve Erzurum dedenin de içinde bulunduğu 1 milyon m2’lik alanda yeni çorum denebilecek cami merkezli bir yerleşim alanı yapılacağını kaydetti.

ESKİ STADIN YERİ MİLLET BAHÇESİ OLACAK
Çorum’a yeni stat yapıldığını ve eskisinin değeri ölçüsünde bakanlık tarafından alınacağını yerine arazi verileceğini anlatan Bakan Kurum, eski stadın yerine bisiklet yolu, yürüyüş yolları ve millet kahvesinin de olduğu bir millet bahçesi yapılacağını açıkladı. Bakan kurum bu proje içinde bin kişilik bir kongre merkezinin de olacağını söyledi.
KALE ETRAFINDA DÖNÜŞÜM
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kalenin etrafında bulunan 20.2 hektarlık alanda yatay planlı 500 konut üretileceğini, buradan isteyenlerin evlerinin parasını alabileceği gibi isterse evde alabileceğini anlattı.
ARASTA CİVARINDA KAMULAŞTIRMA YAPILACAK
Bakan Murat Kurum, belediye yanında bulunan hizmet binasının zamanla yıkılacağını arasta ve etrafındaki alanda kamulaştırma yapılarak tarihi binaların gün yüzüne çıkarılacağını ve Çorum’un tarihine yakışır bir meydana kavuşturulacağını anlattı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, projelerin 2023 tarihine varmadan büyük bölümünün tamamlanmış olacağını da dile getirdi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim